Wagner dédunokája rendezi a Trisztán és Izoldát Bayreuthban

Az idei Bayreuthi Ünnepi Játékok Richard Wagner Trisztán és Izolda című három felvonásos operájával kezdődnek július 25-én, a darabot a fesztivál egyik igazgatója, Katharina Wagner rendezi és a csak néhány hete zenei igazgatóvá kinevezett Christian Thielemann vezényli.

Nem tudni még, milyen új jelentéssel gazdagítja dédapja művét a rendező, akinek ez a második bayreuthi rendezése, a Nürnbergi mesterdalnokok volt az első 2007-ben.

 

Katharina Wagner

 

A nagy zeneszerző művei előtt tisztelgő patinás fesztivál nagy változások elé néz, a 2015-ös ünnepi játékok végén távozik az egyik igazgató, Eva Wagner-Pasquier és féltestvére, Katharina Wagner egyedül viszi tovább a munkát Thielemann-nal az oldalán. 

 

A július 25-i nyitó előadásra Angela Merkel szövetségi kancellárt és számos német hírességet várnak. 

 

Az augusztus 28-ig tartó ünnepi játékok történetében harmadszor tűzik műsorra Wagner négy operából álló ciklusát, A Nibelung gyűrűjét Frank Castorf rendezésében, a Berlini Filharmonikusok leendő vezető karmestere, Kirill Petrenko utoljára vezényli a ciklust.

 

A programnak ismét része Wagner Lohengrinje, mellyel Alain Altinoglu karmester első bayreuthi vezénylését ünnepelheti. Hans Neuenfels rendezése hosszú ideje igazi közönségkedvenc.

 

Jan Philipp Gloger rendezésében, Axel Kober vezényletével mutatják be Wagner háromfelvonásos operáját, A bolygó hollandit.

 

süti beállítások módosítása