A furcsa pár - A női változat látható Újszegeden

Július 24-25-én a Vörösmarty Színház A furcsa pár (női változat) című előadása lesz az Újszegedi Szabadtéri Színpad vendége.

 

Neil Simon 1965-ben írta meg A furcsa pár című vígjátékát, amely két elvált férfi kényszerű együttéléséről szól. Nem sokkal később a történetet meg is filmesítették Jack Lemmon és Walter Matthau főszereplésével, húsz évvel később pedig napvilágot látott a történet női változata is. Ezt a verziót Pelsőczy Réka, a Katona József Színház színésze és számtalan előadás rendezője vitte színpadra a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Július 24-én és 25-én vendégjátékként érkezik a ligetbe a szórakoztató történet.

 

furcsa par noi vorosmarty

Fotó: vorosmartyszinhaz.hu

 

A darab hat barátnő sztorija, akik péntekenként összejárnak beszélgetni, most épp egyikük válása bolygatja fel a kedélyeket. A Furcsa pár női változata is az együttélés lehetetlenségeiről és konfliktusairól szól. 

 

„Az együttélés lehetetlenségeiről és konfliktusairól szól ez a történet. Florence és Olive (azaz Závodszky Noémi és Varga Mária) bemutatja nekünk, hogy mennyire nehéz tolerálni egymás balgaságait, és hová vezethetnek a különbözőségeink. Egy barátság is végződhet válással, éppúgy, mint egy házasság. Tulajdonképpen egy házastársi viszony képződik le: azt látjuk, hogyan tud három hét alatt odáig fajulni egy kapcsolat, mint egy házasság 15 év alatt. (...) Közel áll hozzám, ahogyan Neil Simon a nőkről gondolkodik. Egyáltalán nem elfogult, hanem nagyon jól kifigurázza minden mániánkat és rigolyánkat. Sőt, ironikus és tán gonosz is: a nők összes ostobaságát éles humorral és eléggé kegyetlenül ábrázolja" - nyilatkozta korábban Pelsőczy Réka rendező.

 

süti beállítások módosítása