Augusztus 5-én búcsúztatják Haás Vander Pétert

Augusztus 5-én, szerdán búcsúztatják Haás Vander Pétert. A Jászai Mari-díjas színművésztől 15 órakor a Fiumei úti sírkert szóróparcellájában vesznek végső búcsút - tudatta a család a Facebookon.


Haás Vander Péter 1963. február 5-én született Győrben. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1989-től 1990-ig a József Attila Színházban játszott. Az Arany János Színház tagja volt 1990 és 1994 között, majd 1994-től a Tivoli Színház színésze volt. A művész 1996-tól a teátrum megszüntetéséig, 2012-ig a Budapesti Kamaraszínházban játszott.

 

haas vander peter

 


Pályafutása során számos darabban bizonyította tehetségét, legyen szó Shakespeare-ről vagy Moliére-ről, vagy éppen Stephen King Dolores című regényének színpadi feldolgozásáról.


Több mint húsz éve szinkronizált, számtalan film és sorozat főszereplőjének adta a hangját. Ő szinkronizálta többek között a Spartacusban Kirk Douglast, a Terminátorban Michael Biehnt, A szakaszban Tom Berengert, a Forrest Gumpban Gary Sinise-t, A téglában Alec Baldwint, a Mamma Mia!-ban pedig Stellan Skarsgardot. Az ő hangján szólalt meg például a Dexter címszereplője, Michael C. Hall, a Melrose Place-ben Jack Wagner, a Carnivale - A vándorcirkuszban Clancy Brown, a Rex felügyelőben Tobias Moretti, a Szex és New Yorkban pedig John Corbett. Munkája elismeréseként 2009-ben Jászai Mari-díjat kapott.

 

A színművészt ötvenkét éves korában július 13-án, hétfőn érte a halál.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása