Szentgyörgyvölgyi Lászlót nevezték ki a Zeneakadémia új kancellárjává

 

Szentgyörgyvölgyi László lett a Zeneakadémia új kancellárja. Kinevezése július 15-étől három évre szól - a vonatkozó határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A határozat szerint a miniszterelnök a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva – az oktatásért felelős miniszter előterjesztésére – a Károly Róbert Főiskolán Szentgyörgyvölgyi László kancellári megbízását – 2015. július 14. napjával – visszavonja. Egyidejűleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Szentgyörgyvölgyi Lászlót a 2015. július 15-étől 2018. július 15-ig terjedő időtartamra a kancellári teendők ellátásával bízza meg.

 

balog-zoltan-szentgyorgyvolgyi

Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere július elején, egy sajtóbeszélgetésen már bejelentette, hogy Szentgyörgyvölgyi Lászlót, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola kancellárját javasolták a Zeneakadémia megürült kancellári posztjának betöltésére, és a felterjesztés miniszterelnöki aláírására vár.

 

Mint mondta, Szentgyörgyvölgyi László megpályázta a Zeneakadémia kancellári pozícióját, és mivel Gyöngyösön jó munkát végez és sok felsőoktatási tapasztalattal rendelkezik, a tárca támogatja kinevezését.

 

A posztra szóló pályázati kiírást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) május 11-én tette közzé.

 

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert Orbán Viktor miniszterelnök április 30-ával visszavonta Kupper Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem december végén kinevezett kancellárjának a megbízatását.

 

A döntés indoka, hogy a rektor és a kancellár együttműködésének hatékonysága nem alakult az elvárásoknak megfelelően, és az így kialakult konfliktusos helyzet, illetve annak következményei terhelték az intézmény működését - írta akkori közleményében az Emmi felsőoktatásért felelős államtitkársága.

 

süti beállítások módosítása