A játék újra él - Abba-dalok Esztergomban

A Játék újra él című musicalt mutatja be a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Érsekújvári Rockszínpad július 25-én (szombaton) este kilenc órakor az Esztergomi Várszínházban. A rendező Stugel Tibor.

A jubiláló csapat legendás Abba-dalok felhasználásával készített előadást, amellyel határon innen és túl számtalan helyen mutatkoztak már be sikerrel.

 

jatek3


Az Abba együttes az elmúlt negyven év egyik legkiemelkedőbb popegyüttese volt. Történetük 1972-ben kezdődött, és amikor két esztendő múlva az Eurovíziós Dalfesztiválon a Waterloo című számmal nyertek, elindult példátlan sikerszériájuk. Generációk nőttel fel zenéjükön. A négytagú svéd formáció Amerikát kivéve mindenhol megdöntötte a lemezeladási rekordokat és uralta a slágerlistákat.

 

Válogatásalbumukból, az Abba Goldból Angliában többet adtak el, mint a Queen és a Beatles lemezekből. Az 1982-es felbomlásuk óta soha nem álltak újból össze, nem adtak együtt koncertet,s ezen a számukra felajánlott egymilliárd dollár sem változtatott. Ők a csúcson hagyták abba.


A dalaikra épülő Mamma Mia! című színpadi darabot világszerte eddig több, mint 50 millióan látták. A hírek szerint a turnéváltozat már annyi színház repertoárján szerepel, hogy az eredeti musical mindennap legalább hét különböző színpadon látható.


Az Érsekújvári Rockszínpad produkciójában a legnagyobb Abba-melódiák hangzanak egy szórakoztató történet keretében.

 

 

Forrás: Esztergomi Várszínház

 

 

süti beállítások módosítása