Elkezdődött az ARTplacc Tihanyban

Szerdán kezdődött az ARTplacc kortárs művészeti és dizájnfesztivál Tihanyban, ahol a hazai fiatal kortárs kultúra alkotóival és munkáikkal ismerkedhet a közönség.

A vasárnapig tartó fesztiválon kiállítások, zenei programok, filmvetítések, dizájn alkotások, fotobloggerek munkái, tánc,színház és gasztronómiai élmények egyaránt várják az érdeklődőket.

 

A képzőművészeti sátorban 400 négyzetméteren mutatkoznak be 35 év alatti fiatal alkotók, és lesz egy dizájnsátor is, ahol Kiss Miklós látványos installációjában lehet megtekinteni és megvásárolni a legkiemelkedőbb magyarországi tervezők alkotásait.

 

artplacc

 

A rendezvény keretében szombat este hét órától aukciót tartanak, melynek törzsanyagát az ARTplaccon kiállító képzőművészeti és dizájn tárgyak képezik. Mások mellett szerepel köztük Budha Tamás Tattoovált szekrénye, Szombat Éva pop-trash sorozatai, Hitka Viktória és Kovách Gergő porcelánmunkái, valamint a fiatal fotós JUDO (Juhász Dorottya és Farkas Júlia) páros alkotásai is.

 

A programok részeként Lakatos Márk stylist kulináris műhelye, a Lakatos Műhely minden nap más-más menüsort kínál a résztvevőknek, az Eperfa workshop keretében vasárnap pedig bárki készíthet játékokat természetes anyagokból.

 

Az ARTplacc művészeti programjaiban részt vesz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Ludwig Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola és idén először a Design Terminál is. A fesztivál a Nagyon Balaton programsorozat része.

 

A teljes programot itt találják.

 

süti beállítások módosítása