Négy napra Balatonfüredre költözik az Opera

Csütörtöktől négynapos eseménysorozatot tart az Opera a balatonfüredi Gyógy téren.

H16A5848 resize

 

Csütörtökön és pénteken két nagyszabású szabadtéri koncertet hallhat a nyaralóhely közönsége, vasárnap operafilmet vetítenek a szívkórház előtt.

 

H16A5931 resize

 

Az Opera programsorozata július 23-án kezdődik. Este nyolctól a budapesti dalszínház énekkara – immár harmadik alkalommal – ismét népszerű operakórusokkal szórakoztatja a több száz fős publikumot. Pénteken, ugyanebben az időpontban négy kiváló operaénekes szólista lép színpadra: Sáfár Orsolya, Boncsér Gergely, Kálmándi Mihály és Palerdi András az Opera most záródó és a következő tematikus évadait szimbolizáló áriákat énekel a Magyar Állami Operaház zenekarának közreműködésével. Az estet Bogányi Tibor vezényli.

 

H16A6542 resize

 

 

Az egyik legnemesebb és lassan kétszáz esztendeje töretlen magyar társasági esemény, a füredi Anna-bál sikeréhez is hozzájárul a Magyar Állami Operaház: a szombati palotást mára már hagyományként újra az Opera balettművészei táncolják. Az Anna-bált követő napon, vasárnap este a Parasztbecsület és a Bajazzók évadnyitó bemutatót láthatja filmen a Gyógy tér közönsége olyan sztárok előadásában, mint Lukács Gyöngyi és Alexandru Agache, valamint Rost Andrea és Kamen Chanev. Az esti koncertek műsorvezetője: Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója.

 

Fotó: Rákossy Péter

 

 

süti beállítások módosítása