Krimi, komédia és Karády a Kultkikötő hétvégi műsorán

Krimi, bohózat, Mátyás király meséi, abszurd humor és ingyenes flamenco koncert is szerepel a Kultkikötő hétvégi programjában Földváron, Bogláron és Fenyvesen.

 

Balatonföldvár:

 

Pénteken 20.30-tól Agatha Christie: Egérfogó című krimije látható a Budaörsi Latinovits Színház vendégjátékában. "Ha Agatha Christie nevét halljuk, gyilkosság cseng a fülünkben, méghozzá finom, úri, késsel-villával elkövetett gyilkosság, civilizált polgárok decens és diszkrét körében. Köztük van a gyilkos. Vajon a feltörekvő ifjú pár, a költőien hóbortos fiatalember, a nagyvilági dáma, a nyers katonaember vagy a kiejthetetlen nevű, lehetetlen szokásokkal előhozakodó külföldi a tettes? Mindenre fényt derít minden angolok legangolabbika, a nyomozó!" - olvasható az előadás ajánlójában. A főbb szerepeket Takács Kati, Márton András, Lovas Rozi és Nagy Dániel Viktor játssza, a rendező Lukáts Andor.

Egerfogo 005

 

Szombaton 20.30-tól a Játékszín produkciója, a Legyen a feleségem! című bohózat kerül színpadra Nagy Sándor, Pataki Szilvia, Kovács Patrícia, Lévay Viktória, Gálvölgyi János és Tóth Enikő főszereplésével. A komédia főhőse Jim Watt, az egyik jeles londoni brókercég fiatal vezetője, akinek az esti partiig karrierje érdekében feleséget kell szereznie. Vajon fotómodell kedvese, odaadó titkárnője vagy a bejárónő hajlandó vállalni e szerepet? Esetleg egyszerre mind a hárman?

 

Jatekszin Legyen  a felesegem 1 web

 

Balatonboglár:


Pénteken ingyenes Flamenco-estet tartanak a Kápolna Színpadon a Brisa del Aire formáció közreműködésével.

 

Szombaton a L’art pour l’art Társulat mutatja be A postás, aki megeszi a leveleket című műsorát a Művelődési Ház udvarán Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni közreműködésével.

 

Best of lart pour lart web

 

Balatonfenyves:


Szombaton Varga Klári Karády Katalin-estje látható. Az egykori díva Szombathelyen várja az embercsempész autóját, hogy elhagyja az országot. Innen indul a Karády Katalin pályáját és személyes életét is bemutató előadás, amelyben a színésznő képzeletben újraéli az életét, annak legmeghatározóbb pillanatait. A szintén a Magyarországi Szerb Színházzal készített Edit Piaf-est után Varga Klárit ezúttal a Karády Katalin életéről szóló zenés drámában láthatja a közönség. A duettben a Katonatiszt szerepében az a Rusz Milán lesz a társa, tangóharmonikán a kísérője, aki öt éve kutatja Karády életét, naplójegyzeteit, s minden fellelhető dokumentumot felkutatva.

 

karady galeria 1

 

Gyerekprogramok: 

 

A hétvégén Földváron, Bogláron és Fenyvesen is Mátyás király meséin derülhetünk, a bölcs, ravasz, jó humorral megáldott uralkodó fordulatos történeteiből, dicső tetteiből okulhatunk a szabadkai Meseszínpad és a Ramazuri Bábszínház jóvoltából. Az igazságos király történeteit ezerféleképpen mesélik: lesz itt néptánc, vásári bábjáték és színjáték is!

 

kultkikoto-jubileum

 

Az elmúlt 10 év alatt a Kultkikötő szerves részévé, sőt meghatározó tényezőjévé vált a Balaton kulturális életének és turisztikai kínálatának. Programjainak látogatottsága 2011 és 2014 között 40%-kal növekedett, a tavalyi meghosszabbított szezont 40.000 nézővel zárta. A zenés és prózai nagyszínpadi és kamara jellegű színházi előadások mellett könnyűzenei koncertek, gyerekelőadások, családi programok, kiállítások, filmvetítések, borkóstolók is helyet kaptak a műsorban. „Mára a teljes nyári szezonban működő összművészeti fesztiválként jegyezhetjük a Kultkikötőt” – nyilatkozta korábban Nagy Viktor ügyvezető igazgató. A fejlődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Balatonföldvár mellett idéntől a helyi önkormányzatok támogatásával a Kultkikötő Balatonfenyvesen egy, Balatonbogláron újabb két helyen is megnyit.

A Kultkikötő a Balatonföldvári Szabadtéri Színházban a Budapest Bár zenekar szuperkoncertjével és meglepetésekkel készül a nagy születésnapi bulira augusztus 1-jén, szombaton. Egészen augusztus végéig közel 180 program várja azokat, akik számára a csobbanás, túrázás és gasztro-kalandok mellett az igazi nyári élményt egy igazán jó színházi előadás vagy koncert koronázza meg. Földváron minden héten csütörtök esténként kamaraszínházi előadásokat, pénteken és szombaton nagyszínpadi produkciókat és koncerteket, szombat és vasárnap délelőtt gyerekelőadásokat kínálnak a nézőknek. Bogláron és Fenyvesen a péntek és a szombat a Kultkikötő-napok.

Bővebb információ és részletes műsor: www.kultkikoto.hu

 

süti beállítások módosítása