Anna-bál az Operaház sztárjaival Füreden

Az Anna-bálhoz kötődően fellépnek a Magyar Állami Operaház szólistái, az énekkar, a zenekar és a balett-társulat is, és operafilm-vetítést is rendeznek Balatonfüreden - mondta az Opera főigazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Ókovács Szilveszter azt mondta: ez a művészeknek is jó, hiszen a zenekar "kimozdul az árokból", a énekkar a kulisszák előteréből, és a szólistáknak is fontos a direkt visszacsatolás egy nyári helyszínen, és remélik, hogy a közönség is jól fogja érezni magát.

 

Hozzátette: az Operaház ha csak tudja, vidéken is megmutatja magát a Gördülő operával, Balatonfüred pedig egy különleges helyszín, hiszen hamarabb állt kőszínház a városban, mint hogy a pesti Nemzeti Színház létrejött volna.

 

anna-bal

Fotó: 061.hu


Az Anna-bálról szólva azt mondta: önmagában tiszteletre méltó, hogy egy csaknem kétszázéves rendezvény meg tud élni, a helyszín pedig gyönyörű.


Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

 

A 190. Anna-bált szombaton rendezik Balatonfüreden az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása