Hűvösvölgyi Ildikó is fellép a Gárdonyi Fesztiválon

Augusztus 1. és 3. között az egri vár ad otthont a III. Gárdonyi Irodalmi Fesztiválnak, amely irodalmi kávéházzal, játszóházzal, vitézi próbával, könyvműhellyel és előadásokkal várja a kicsiket és nagyokat.

A fesztivál kreatív formában igyekszik az irodalmat és Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének világát közelebb hozni korunk emberéhez - hangsúlylozták a szervezők közleményükben - közölték a szervezők az MTI-vel.

 

gardonyi

 

Az egésznapos programsorozaton a gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, meseprogrammal, gyermekelőadásokkal és látványműhelyekkel várják.


A fesztivál első napján, szombaton a Gergők és Vicuskák programban a résztvevők belebújhatnak az Egri csillagok szereplőinek bőrébe. Vitézi szertartás keretei között íjászatban, célba dobásban, létramászásban, settenkedésben kell teljesíteni a kihívásokat.


Az esti órákban színművészek idézik meg a letűnt korokat: szombaton a Kossuth-díjas Hűvösvölgyi Ildikóval, illetve Saárossy Kingával és Blaskó Balázzsal találkozhatnak az érdeklődők. Másnap, vasárnap este A feleségek felesége címmel Petőfiné Szendrey Júlia naplóját, levelezését ismerhetik meg a látogatók Patka Heléna előadásában. A fesztivál utolsó napján Karádi István zenés műsorában az esemény címadó írója, Gárdonyi Géza személye elevenedik meg.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása