10. születésnapját ünnepli a hétvégén a Kultkikötő

Az ünnepi hétvége csütörtöktől vasárnapig tart, rengeteg programot és meglepetést tartogatva e különleges alkalomból.

Független színházi előadás, határon túli társulat fellépése és gyerekeknek szóló táncelőadás vezeti fel a szombat esti csúcspontot: a KULTKIKÖTŐ történetét is feldolgozó színházi fotókiállítás megnyitóját és a hatalmas ünnepi partit a BUDAPEST BÁR zenekarral. Koccintson a 10. évre, ünnepeljen a KULTKIKÖTŐvel és a legenergikusabb zenekarral!

 

Tizedik év, több ezer fellépő, koncertek, előadások, színészóriások és fiatal tehetségek, találkozások, beszélgetések, sok-sok mosoly és nevetés, esős és kánikulai napok, csillag- és reflektorfény. Az immáron 4 helyszínen működő KULTKIKÖTŐ történetének mérföldkövéhez érkezett, és mindenkit szeretettel vár egy közös ünneplésre!

 

MemlaurImre fotokiallitas KULTKIKOTO 2 web

 

Az ünnepi hétvége programjai a KULTKIKÖTŐ 4 helyszínén:

 

Balatonföldvár

 

Július 30. csütörtök 20.30

Bankhitel – egy igazán hiteles vígjáték (Neptun Brigád)

A sikeres bankár élete sínen van: tökéletes állás, szép ház, jó kocsi, feleség, gyerek. Minden ideálisnak tűnik, ám egy napon besétál az irodájába egy idegen. Hitelt kér, de mintha valami különös lenne benne. És mindenre képes azért, hogy célját elérje.

Főszerepben a Kossuthkifliből és a Munkaügyekből ismert Lengyel Tamás.

 

bankhitel-8

 

Július 31. péntek 20.30

Nyolc nő – bűnügyi komédia (Szabadkai Népszínház)

A francia vidéki kúriában karácsonyra készülődnek. A reggeli idillt azonban kettétöri egy velőtrázó sikoly: holtan találják a ház urát... Hóvihar tombol, amely elzárja a világtól a házban rekedt nyolc nőt. Nem marad más hátra, egyedül kell megtalálniuk a gyilkost, aki nem kétséges: köztük van. Mindenkinek van titkolnivalója, mindenkinek lett volt oka a gyilkosságra... De a látszat ellenére a véresen komoly történet egy fergeteges vígjáték, amelynek minden perce önfeledt szórakozást ígér. Robert Thomas mesteri humorral kalauzol bennünket végig az Agatha Christie-féle krimi-komédián.

 

Augusztus 1. szombat 19.30

Fény – Tér – Kép: Memlaur Imre fotókiállításának ünnepélyes megnyitója

Színházi pillanatok: karakterek, arcok, terek és tekintetek reflektorfényben – a világítástervező lencséjén keresztül. Színészek, énekesek, a feszültség vagy a felszabadult öröm pillanatai – mesterien elkapva és megörökítve. Memlaur Imre fotókiállítása nemcsak a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásainak nagy pillanatait idézi fel, de a KULTKIKÖTŐ történetének 10 évébe is bepillantást enged.

 

Budapest Bar foto 3 web

 

Augusztus 1. szombat 20.30

Születésnapi Gálaest a BUDAPEST BÁRral és meglepetésekkel

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok. A Farkas Róbert által vezetett együttes megalakulása óta többgenerációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket újraélesztettek, és közismert számokat új köntösbe öltöztettek. A Budapest Bár: eredeti, érdekes, elegáns, feszes és nagyvonalúan előkelő. Egyszerre burleszk-szerű és abszurd, elképesztően pimasz, közben laza és könnyed, mint egy mulatói este a múlt század hajnalának békeéveiben. Sztepp, rumba, swing és őrületes improvizációk adják meg az alaphangot, a dalok pedig Stux úrról, a vonzó, őszes halántékról, a Horváth-kertről, illatos májusokról és számtalan beteljesült és plátói szerelemről szólnak. Igazi fergeteges szülinapi mulatság vár mindenkit… és természetesen meglepetések!

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob).

Ének: Behumi Dóri, Frenk, Keleti András, Németh Juci, Rutkai Bori, Tania Saedi

Balatonboglár

 

Július 31. péntek 20.30 – ingyenes koncert a Kápolna Színpadon

Gerendás Péter koncertje

„Már 8 évesen óriási vágyat éreztem a zenélés iránt, és ez meg is határozta, hogy merre haladok majd előre: húrok, akkordok között fogom keresni az utamat, a még titkokat rejtő önmagamat… Zenémet leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzám a jazz is…”

 

Csiky Banyavaksag web1

 

Augusztus 1. szombat 20.30 – KULTKIKÖTŐ Balatonboglár (a Művelődési Ház udvarán)

Bányavakság – tragikomédia (kaposvári Csiky Gergely Színház – Pécsi Nemzeti Színház)

Egy kicsi erdélyi faluban vagyunk, valahol a világ végén. Mióta a bánya bezárt, munka egy szál se. Van viszont alkohol, tétlenség és korrupció. Polgármester-választás küszöbén vagyunk, Ince, a jelenlegi polgármester rendőrt hívott a városból, hogy vetélytársa, Izsák disznóságait leleplezze, és persze a sajátjait fedezze… „Az igazi kihívás ez: frenetikus humorral, a szánandó hősök szeretetével sikerül-e a tragikum felemelő erejét bizonyítani.” (a rendező)

Szereplők: Szula László, Nyári Szilvia, Urbán Tibor, Köles Ferenc, Grisnik Petra

Rendező: Bérczes László

 

MemlaurImre fotokiallitas KULTKIKOTO 4 web

 

Gyereknek szóló programok

Góbi Rita Társulat:

Pici Bonbon (Földvár: aug. 1. szombat 11.00)

A Pici bonbon egy interaktív dobozolási akció, amelynek középpontjában a tánc és a meglepetés öröme van. Góbi Rita ebben az előadásában a tánc átadásának gesztusára, a mozgásra és az apró csodák fontosságára hívja fel a figyelmet úgy, hogy közben mindenki együtt mozog, és együtt fedezi fel az előadás világának rejtett kincseit.

Játsszuk színházat! (Boglár: aug. 1. szombat 18.00, Fenyves: júl. 31. péntek 18.00)

Mesejáték táncművészekkel, egy pantomimessel, egy zenésszel és egy bábművésszel

 

Batyu színház:

Hófehér és Rózsapiros (Boglár: júl. 31. péntek 18.00, Fenyves: aug. 1. szombat 11.00, Földvár: aug. 2. 11.00)

2015-ben 10 éves a Batyu Színház!

Nagy utazásra indul hősnőnk, bőröndje csuda dolgokat rejt. Előkerül egy mesés könyv, melynek szereplője két rózsafából született leányka, egy kedves özvegyasszony, egy jóságos medve és egy gonosz törpe.

 

 

süti beállítások módosítása