Márta István a Völgyről: "Szeretném a fesztivál jövőjét garantálni"

Háttérbe vonult a Művészetek Völgyében Márta István, és fiatalabb csapatnak adta át az operatív munkákat. Az alapító most Mártapista udvart visz: TörzsKávéHáz a 25 évhez címmel.

 

kapolcs

A NOL interjújából:

 

Annak kapcsán, miért adta át a fesztivál szervezését úgy fogalmazott: “Nem adtam át, én vagyok a fesztivál igazgatója. De úgy döntöttem, picit háttérbe vonulok, a Völgy előkészületeiben és a lebonyolításban nem veszek részt. Csinálják fiatalabbak, olyanok, akik már eddig is részt vettek a Völgyben. Például a BluesPot udvart vitték. 63 éves vagyok, szeretném a fesztivál jövőjét valamilyen módon garantálni. De itt vagyok, és az idei év tapasztalatait igyekszünk majd ősszel levonni” – nyilatkozta Márta István.

 

A kérdésre,  miért nem kommunikálták, hogy már tavaly is Oszkó-Jakab Natália volt a program- és marketingigazgató, úgy felelt: “ Nem hiszem, hogy ez izgatja a közönséget. Az a fontos nekik, hogy meglegyenek és jó minőségűek legyenek a programok. Egyébként, akit érdekelt a változás, már a tavalyi műsorfüzetben is olvashatta”.

 

Arról, mi Oszkó Péter szerepe azon kívül, hogy a program- és marketingigazgató férje, elmondta: “Több éve fellépőként – szájharmonikásként – jelen van a Völgyben. Sokat segített – a kapcsolatait használva – a szponzorális részben, a financiális kérdésekben. Eddig az 1989-ben alapított Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet szervezte a fesztivált. Tavaly úgy döntöttünk, jobb lenne korszerűbb működési formát találni, így létrehoztunk a Művészetek Völgye Nonprofit Kft.-t, amelyben az egylet mellett az Oszkó Péter alapította Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány ötvenszázalékos tulajdonos”.

 

“Megújult a marketing, a kommunikáció a Facebookra koncentrálódik. A mobiltelefonoknak is nagy szerepük lett, lehet velük parkolni, és percre lebontva kezünkben az egész programsorozat. A programkínálat is változott. Néhány éve szigorúan betartottuk az önként vállalt éjféli zárást. Ezért sok kritika ért minket: a 20-30 évesek nem tudnak hol szórakozni, miközben szívesen maradnának éjfél után. Akkor azt mondtam: ha a falut nem zavarja a hangerő, akkor nincs ellenemre. És mivel a helyiek nem tiltakoztak, most több udvarban is van éjfél után program. A fesztivál végére eldől, több jegyet vesznek-e ezért a fiatalok. Ugyanakkor fontos azt is megjegyezni: nem szeretném, ha rockfesztivállá válna a Völgy, mert abból van elég, akár a Balaton körül is. Az a fontos, hogy a fesztivál megtartsa az arculatát. Ha felborul a Völgy értékrendje, feltétlenül szóvá teszem” –részletezte Márta István.

 

süti beállítások módosítása