Kováts Adél pályázik a Radnóti Színház vezetésére

Kováts Adél pályázik a Radnóti Színház igazgatói posztjára – értesült a Színház.hu és a 168 Óra.                            

kovats

 

Június közepén négy budapesti színház, a Katona József, a Radnóti, a Centrál és a József Attila ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés. Valamennyi teátrum igazgatójának jövő januárban jár le a megbízatása. A jelenlegi vezetők közül Máté Gábor, Nemcsák Károly és Puskás Tamás már jelezte, újból megpályázza a posztot.

 

Mint ismert, Bálint András, aki 30 évig vezette a Radnóti Színházat, már jelezte, nem folytatja a munkát. "Azt szeretném, ha nem szűnne meg az, amit én itt harminc év alatt létrehoztam, nem lenne gyökeresen más. Szeretném, ha folytatódna, nyilván fiatalosabban, másként, frissebben, újszerűbben, de az az érték, ami a Radnótiban létrejött, nem szűnne meg. Nem én döntök, de talán valamennyi beleszólásom lehet. Egy kollegám úgy fogalmazott, hogy az én áldásom nélkül nem lesz itt új igazgató. De vajon mennyit ér egy áldás manapság?" - vetette fel interjúnkban.

 

Kováts Adél eddig nem nyilatkozott arról, hogy indulna az igazgatói posztért, szakmai berkekben Rudolf Péter merült fel lehetséges vezetőként. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas színésznő, aki 1993 óta a Radnóti Színház tagja most azonban a 168 órának megerősítette, hogy pályázni fog.

 

A lapnak adott korábbi interjújában úgy jellemezte magát: „Nem keresek kibúvókat, alapvetően harcos típus vagyok. Lehet még olyan helyzet, amikor úgy érzem: a szakmáért, égető társadalmi kérdésekben színpadon kívül is véleményt kell fogalmaznom.”

 

A Nők Lapjának úgy fogalmazott: "Csak színész akartam lenni. Semmi más. Hogy miért, arra nincs magyarázat. Éreztem, hogy nekem ez lehet a dolgom. Nem szeretem a nagy szavakat, de talán valami belső elhivatottság lehetett ez. (…) Azóta is igyekszem közeledni valamihez, amit néha pillanatokra elérek, máskor meg hopp, el is rebben. Keresem a lehetőségeket, a kihívásokat, keresem a belső útjaimat, önmagamat, hogy megpróbáljam a tőlem telhető legszebbet, legigazabbat adni magamból. Ez folyamatos törekvés."

 

A Magyar Narancsnak pedig nemrég azt mondta, szívós alkat, aki szeret megdolgozni a dolgokért. "És hiszek a társulati létezésben, és abban, hogy a műhelymunkához kell egy folyamatos, tartós állapot. Nekem ez a helyben maradás, úgy érzem, elmélyülést hozott" - árulta el Kováts Adél.

 

Forrás: Színház.hu, 168 óra

 

süti beállítások módosítása