Törőcsik Franciska szerepet kap a Halálos tavaszban

Törőcsik Franciska veszi át Ralben Edit szerepét a június elején a Városmajori Szabadtéri Színpadon nagy sikerrel bemutatott Halálos tavasz című előadásban.

 

A Zilahy Lajos népszerű regényéből készült produkció még két alkalommal, július 31-én és augusztus 1-jén látható a Városmajorban - Lengyel Tamás, Györgyi Anna, Ullmann Mónika és a most beugró tehetséges fiatal színésznő főszereplésével.

 

 

 

 

A produkcióról:

 

Halálos tavasz című előadás Zilahy Lajos 1922-ben megjelent kultikus regényének új színpadi adaptációja, melyet a Városmajori Szabadtéri Színpad nyitóelőadásaként mutattak be sztárszereposztással 2015. június 13-án. Egry Ivánt Lengyel Tamás, Józsát Ullmann Mónika, Ralben tábornoknét Györgyi Anna alakítja, Csokonai szerepében Miklós Marcell, Margitként Sipos Vera lép színre. Edit szerepét júliustól Törőcsik Franciska veszi át, aki a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja. A július 31-i előadáson prímásként Gazda Bence hegedűművész is debütál, aki Farkas Izsákkal felváltva játssza az előadást.

 

A legendás szerelmi történet, amely a pályakezdő Karády Katalin és Jávor Pál főszereplésével bemutatott azonos című film által lett ismert, egy fiatalemberről szól, aki szerelmi csalódása és félresiklott élete elől az öngyilkosságba menekül.

 

 

250 franciska

 

A Szabad Tér Színház összművészeti produkciója az ismert történetet mai színházi eszközökkel szólaltatja meg, és a lélek bonyolult rajzát kutatja. A Hidvégi Nóra által rendezett előadásban, melynek színpadi adaptációját Garai Judit írta, a szöveg mellett a látványnak, a zenének, a hangeffekteknek, a vetítésnek és a mozgásnak is hangulat- és jelentésképző szerepe van (díszlettervező Klimó Péter, jelmeztervező Juristovszky Sosa, vizuális dramaturg Balogh Balázs, zeneszerző Nyitrai László, koreográfus Sipos Vera).

 

A Halálos tavasz a július 31-i és augusztus 1-i városmajori előadásokat követően ősztől országos turnéra indul.

 

 

Törőcsik Franciskáról:

 

Törőcsik Franciska hétéves korától járt Földessy Margit színitanodájába, majd 2013-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakán szerzett diplomát Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. Már hallgatóként több rövidfilmben és előadásban láthattuk (színházi gyakorlatát az Örkény Színházban töltötte), de filmekben is megcsodálhattuk tehetségét. Szerepelt a Mindenből egy van című televíziós improvizációs sorozatban, a filmkritikusok által díjazott Napszúrás című kisfilmben, Fliegauf Bence Csak a szél című berlini filmfesztivál-díjas filmjében, valamint Couch Surf és a Swing című vígjátékokban. 2013 óta a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja.

 

 

süti beállítások módosítása