By the Wall - Fizikai utcaszínház Zsámbékon és a Völgyben

Non-verbális utcaszínház és fizikai táncszínház érkezik hazánkba.

A Divadlo Continuo nemzetközi, fizikai táncszínházi társulata a Zsámbéki Színházi Bázison és a Művészetek Völgyében mutatkozik be By the Wall című utcaszínházi előadásával.

 

wall

 

Ajánló a darab elé:

 

Egy névtelen fal és a története. Egy fal, amelynek tövében kivégzések zajlottak, és amelynél a szerelmesek adtak egymásnak titkos találkát. Egy fal, amelynek túlsó oldalán egy szebb világ vár. Egy fal, amelyre forradalmi jelszavakat és üzeneteket írnak. Amelyre óriásplakátokat és hirdetéseket ragasztanak - azokról a termékekről, amelyeket feltétlenül birtokolnunk kell. Amellett, hogy megvéd bennünket a külvilágtól, az idegentől, a veszélyektől és kellemetlenségektől, utunkat is állhatja. Elállhatja a megismerés felé vezető utat. 

 

A fal témájára történő szabad asszociációk kompozíciója a Divadlo Continuo mozgásszínházi és képzőművészeti előadásában kapcsolódott össze. A fizikai színház művészi képekkel, a komédia tragédiával, a vízszintes a függőlegessel váltakozik. A végén már nem is tudjuk, mi van lent és mi van fent, ki van kint és ki van bent, és főleg, hogy mi van a fal mögött.

 

A fal civilizációnk számára gyakorlati haszna mellett fontos szimbolikus jelentéssel is bír, egyszerre védelmez, elválaszt, gátol és megoszt.

 

 

Kik az alkotók?:

 

Rendező és koreográfus: Pavel Štourač
Jelmez: Helena Štouračová
Zene: Elia Moretti
Light design: Jiří Pírko Šmirk

Közreműködik: Kateřina Šobáňová, Zuzana Smolová, Mariana Tucci, Alessandro La Rocca, Martin Janda, Michal Puhač és Elia Moretti

Az előadás hossza 55 perc.

 

awll


A következő helyszíneken lesz látható:

 

Zsámbéki Színházi Bázis, Zsámbék, 2015. augusztus 1., 20.00 (Belépő: 2000 Ft, diákjegy 1000 Ft.) 

Művészetek Völgye, Klastrom, Taliándörögd, 2015 augusztus 2., 17.30 (Belépő: fesztiváljegy)

 

 

 

süti beállítások módosítása