Kicsiket is vár a III. Gárdonyi Irodalmi Fesztivál

Augusztus 1. és 3. között újra a családoké a főszerep az Egri Várban. Irodalmi kávéházzal, játszóházzal, vitézi próbával, könyvműhellyel és előadásokkal várnak kicsiket és nagyokat.

 GIF 2015 plakat logokkal

 

Az Egri Várban 2015-ben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gárdonyi Irodalmi Fesztivál, mely kreatív formában igyekszik az irodalmat és az Egri Csillagok világát közelebb hozni korunk emberéhez. Az egész napos programsorozat minden korosztálynak könnyed és felejthetetlen szórakozást kínál.

 

A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, meseprogrammal, gyermekelőadásokkal és látványműhelyekkel várják. Igazi különlegességnek ígérkezik a Gergők és Vicuskák program, ahol a résztvevők belebújhatnak az Egri csillagok szereplőinek bőrébe. Megelevenedik a múlt és a vitézi szertartás keretei között íjászatban, célba dobásban, létramászásban, settenkedésben kell teljesíteni a kihívásokat. Vitézek kerestetnek! - szól Szent László Vitézeinek szlogenje és ami biztos, hogy augusztus 1 és 3. között az Egri Várban bárki vitézzé válhat.

 

Az esti órákban kiváló színművészek idézik meg az egykor letűnt korokat. Szombaton az időutazás megteremtésében a Kossuth-díjas Hűvösvölgyi Ildikó, Saárossy Kinga és Blaskó Balázs vesznek részt. Míg vasárnap este A feleségek felesége címmel Petőfiné Szendrey Júlia naplóját, levelezését ismerhetik meg a látogatók Patka Heléna előadásában. A fesztivál utolsó napján Karádi István zenés műsorában az esemény címadó írója, Gárdony Géza személye elevenedik meg.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása