Miller Zoltán: „Folyamatosan tréningezni kell”

Július 31-én Miller Zoltán első rendezését láthatta a közönség Szombathelyen, jövőre pedig abban a musicalben játssza a főszerepet, amelyet „szívügyének” tart: a Nyomorultak Jean Valjeanjaként láthatja a közönség a Madách Színházban. A színész nemrég a Népszavának adott interjút. Lapszemle.

miller zoltán2

 

Augusztusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad nagykoncertet, előtte azonban egy új oldaláról is bemutatkozott a közönségnek Miller Zoltán: júliusban rendezőként debütált, az Iseumi Játékokon Neil Simon és Marvin Hamlish  Édeskettes hármasban című zenés vígjátékát állította színpadra, Trokán Annával és Sazbó P. Szilveszterrel a főszerepben.

 

Neil Simon darabját Miller Zoltán minden időben aktuális műnek tartja, amely bármely párkapcsolatban előforduló problémákra is felhívja a figyelmet.  
„Akkor figyeltem fel a történet értékeire, amikor körülbelül hetven-nyolcvan alkalommal játszottam a Madách Színházban a 2007-ben bemutatott, Szirtes Tamás által színpadra állított előadásban. Személyes tapasztalatomból tudom, hogy ebből az alapműből két igazán jó színésszel, egy ütős koncepcióval igazán élvezetes előadást lehet készíteni” - nyilatkozta.

 

A színművész beszélt arról is milyen volt hosszabb kihagyás után visszatérni a színház világába, hogyan fogadta vissza a szakma. „Nem mondanám, hogy nehezen fogadtak vissza, inkább úgy fogalmaznék, hogy kevesen tudták, hogy újra lehet velem kalkulálni. Gyakorlatilag fél évvel a visszatérésem után megkaptam az Evita című musicalklasszikus Che Guevarájának szerepét, amely még akkor is kihívásnak számított, ha tíz évvel korábban már a Miskolci Nemzeti Színházban volt alkalmam eljátszani. Onnantól kezdve rohamos tempóban felgyorsultak az események”  - fogalmazott.


miller zoltán
2016-ban a Madách Színházban mutatják be A nyomorultak című musicalt, amelyben Jean Valjeanként láthatja a közönség Miller Zoltánt. A Victor Hugo műve alapján készült musical nem ismeretlen számára, hiszen három alkalommal is játszott a darabban, ám most először játszhatja el az abszolút főszerepet.

„A nyomorultak mindig is a szívügyem volt, mérföldkőnek számít a pályafutásomban. 1997-ben, Németországban találkoztam először a darabbal, akkor Enjolras, a forradalmár voltam. Két évvel később a Madách Színházban Mariust, a hősszerelmest formálhattam meg, tíz évvel később pedig a Kecskeméti Katona József Színházban Javert rendőrfelügyelő voltam. Egyik szerepet jobban élveztem, mint a másikat! Habár nem mozgattam meg minden követ azért, hogy megkapjam Jean Valjean karakterét, hatalmas öröm számomra, hogy végre eljátszhatom őt” – árulta el Miller Zoltán, aki jövő tavasszal kezdi próbálni a Nyomorultakat a Madách Színházban.

 

„Márciusban kezdődnek a próbák, de körülbelül két-három héttel korábban elkezdem a felkészülést, fizikálisan és hangilag is. Jó formában kell lennem egy ilyen hosszú és embert próbáló táncos-zenés előadásban. A művészet azon irányát, amely komoly énektudást igényel, a versenysporthoz tudnám hasonlítani. Folyamatosan tréningezni kell lenni, a hangszalag ápolása éppolyan feladat számunkra, mint a sportolóknál a napi edzés. Ha egy hónapig nem éneklek, akkor majdhogynem elölről kell kezdeni a munkát” – vélte a színművész.

 

A teljes interjú a Népszava.hu-n olvasható.

 

Forrás: Népszava.hu, Fotó: facebook.com/millerzoltan

 

süti beállítások módosítása