Ördögkatlan - Mácsai, Láng és Mucsi is ajánla a fesztivált

Több mint 400 programot kínál várhatóan 40-50 ezer látogatónak az Ördögkatlan Fesztivál, amelynek augusztus 4. és 8. között ad otthont a dél-baranyai Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend.

    pecsi

 

Az esemény pénteki pécsi sajtótájékoztatóján Bérczes László, az egyik főszervező elmondta: az immár nyolcadik alkalommal jelentkező fesztiválon a színházi és zenei produkciók lesznek túlsúlyban. A 80 színházi előadás és 150 koncert mellett azonban mintegy 30 kiállítás és 20 irodalmi esemény, 15 filmvetítés és 100 családi program is várja a látogatókat.

 


Mácsai Pál ajánlója

    

Az idei Ördögkatlan Fesztivál díszvendégei között Ránki Dezső, Dresch Mihály és Wahorn András mellett az Örkény Színház is megtalálható, amely teljes társulatával lép fel az összművészeti eseményen. A társulat a Tóték, az Azt meséld el, Pista és az Anyám tyúkja című darabokkal érkezik, emellett Örkény-Vurstli címmel zenés egyvelegeket is előadnak a fesztiválon.
    

A kaposvári Csiky Gergely Színház a Bányavakság és a Shylock című darabokkal, a Szabadkai Népszínház a Van valami bejelentenivalója? című előadással, a K2 Színház pedig a Kisharsányi vőlegény (vagy amit akartok) című, improvizációkra épülő, helyi történetek felhasználásával készülő produkcióval lép az Ördögkatlan közönsége elé.

 


Láng Annamari ajánlója

   

A fesztiválon koncertet ad többek között a Quimby, a Budapest Bár Bangó Margittal, a 30Y, a Psycho Mutants, a Buda Folk Band, a Besh o droM, Palya Bea és Udvaros Dorottya is.
    

Az Ördögkatlan gyerek- és családi programjai között lesz A repülés története című előadás a MárkusZínháztól, a Szélkiáltó és a Rutkai Bori Banda koncertje, lesz Mesekotyvasztó Varga Anikóékkal, a Bozsik Yvette Társulat pedig a Csillagokkal táncoló Kojot című előadással készül.
    

Bérczes László kiemelte, hogy néhány évvel ezelőtt nagy szenzáció volt a rendezvényen a francia Galapiat Cirque cirkusztársulat kisharsányi szereplése, ebben az esztendőben egy holland kortárs cirkusz érkezik a faluba: a Cirque Platzak három napon át mulattatja a fesztivál résztvevőit.

 

Mucsi Zoltán ajánlója

   

A díszvendégek közül Ránki Dezső világhírű zongoraművész Beethoven egyik zongoraversenyét adja elő a Bujtor Balázs vezette Hungarian Studio Orchestrával együtt a beremendi Megbékélés kápolnánál, Dresch Mihály, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja két kvartettel lép fel a Vylyan Teraszon és Palkonyán, Wahorn András pedig barátaival, a Tapasztalt ecsetek nevű, festőművészekből álló formációval, valamint a Búcsúkoncert Zenekar vendégeként is színpadra lép.
    

A fesztivál részletes programja a www.ordogkatlan.hu oldalon található.

 

süti beállítások módosítása