Kezdődik a 8. Ördögkatlan Fesztivál

Koncertekkel, kiállításokkal, szabadtéri színházi előadásokkal és más színes programokkal várja az érdeklődőket a kedden kezdődő baranyai 8. Ördögkatlan Fesztivál.

Az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában Deák Máté főszervező a felnőtteknek szóló, valamint a családi és gyermekprogramokat is felölelő kínálatból kiemelte a Quimby kedd esti nyitókoncertjét, amelyet a Nagyharsányban felállított nagyszínpadon tartanak meg.

 

Emellett kitért a szintén nagyharsányi Aralica Iero Hacienda udvar programjaira is, amelynek részeként pénteken spanyol, portugál és dél-amerikai szerzők magyar műfordítóinak kerekasztal-beszélgetését lehet meghallgatni.

 

ordogkatlan

Fotó: Sóki Tamás/MTI


Az Ördögkatlannak négy dél-baranyai település, Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend ad otthont augusztus 4. és 8. között. A fesztivál kínálatában 80 színházi előadás és 150 koncert mellett mintegy 30 kiállítás és 20 irodalmi esemény, 15 filmvetítés és 100 családi program szerepel.


Az idei Ördögkatlan díszvendége Ránki Dezső világhírű zongoraművész, aki Beethoven egyik zongoraversenyét adja elő a Hungarian Studio Orchestrával együtt a beremendi Megbékélés kápolnánál, Dresch Mihály, a magyar dzsessz kiemelkedő alakja, aki két kvartettel lép fel, Wahorn András, aki a Tapasztalt ecsetek nevű, festőművészekből álló formációval és a Búcsúkoncert Zenekar vendégeként is színpadra lép, valamint az Örkény Színház, amely teljes társulatával és négy előadással érkezik az összművészeti eseményre.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása