16 bemutatót kínál a szegedi színház - Hétfőn indul a bérletezés

Hétfőtől válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő évadára, amelyben tizenhat bemutatóval várják közönséget.

Gyüdi Sándor főigazgató az évad műsorát bemutató sajtótájékoztatón elmondta: a közönségre odafigyelve igyekeztek a premierek sorát úgy összeállítani, hogy a stiláris sokszínűséget megtartva több vígjáték, komédia kerüljön a bemutatók közé, amelyből a korábbiaknál kettővel több, tizenhat lesz.


A jegyek és bérletek ára a tavalyi évhez képest nem emelkedett. A teátrum a hagyományokhoz híven megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 4-i Nyitány gálára, melyen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és azok a színészek, akik jelentősebb feladatot kapnak.

 

szegedi nemzeti szinhaz

 

Az évad a magyar dráma napján, szeptember 21-én Zalán Tibor Szása i Szása című stúdiószínházi bemutatójával indul a Szent-Györgyi Albert Agórában. A rendszerváltás előtti korból merítő – műfaji meghatározása szerint - tragikomikus fantáziálást ősbemutatóként Merő Éva állítja színpadra.


A Kisszínházban látható első bemutató két egyfelvonásos lesz szeptember 25-én: a Kártyások című Gogol-műből készült Játékosok és Genet Cselédekje Bodolay Géza rendezésében.


Október 2-tól láthatja a szegedi közönség Mozart A varázsfuvola című operáját Alföldi Róbert rendezésében. A produkció június 29-én az Armel-operafesztivál nyitóelőadása volt Budapesten a Thália színházban, majd Plzenben - Európa egyik idei kulturális fővárosában – játszották a darabot nagy sikerrel. Szegeden az opera magyar nyelven hallható, az Éj Királynőjét Barabás Annamária alakítja, Sarastro szerepét pedig Altorjay Tamás és Jekl László felváltva játssza majd.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása