Így készült a Csárdáskirálynő a Barlangszínházban

Először szerepelt a fertőrákosi barlangszínházban a Soproni Petőfi Színház társulata.

 

A Soproni Petőfi Színház beszámolója:

 

A Csárdáskirálynő című operettre minden jegy elkelt. A különleges atmoszférájú játszóhelyen már a próbák is különleges hangulatban zajlottak. A közönség pedig a műfaj igazi nagyágyúit felvonultató produkciót láthatott.

 

csardas fertorakos8

 

Hatalmas érdeklődés övezte a Soproni Petőfi Színház Csárdáskirálynő előadását Fertőrákoson. Nemcsak a nézők számára volt emlékezetes az előadás, hanem a művészek és a stáb számára is, hiszen a Soproni Petőfi Színház az elmúlt évad egyik legnagyobb sikerű és folyamatosan telt házakkal játszott előadásával bemutatkozhatott be a barlangszínházban.

 

A nemrég átadott rendhagyó játszóhelyen Halasi Imre rendező vezetésével a próbák nagy izgalommal zajlottak. A kánikulában üdítő volt a fertőrákosi barlangszínház hűsítő levegője. A darabot színpadra állító mintegy nyolcvan fős stáb nem sokat érzékelhetett ebből, mert Halasi Imre és Demcsák Ottó koreográfus intenzív próbát vezényelt a népes csapatnak. Így hamar megizzadt mindenki a színpadon és azon túl is. Beöltözni ugyan nem kellett a szereplőknek, táncosoknak, de a darabot elejétől a végéig eljátszották, a dalokat, táncokat többször átvették.

 

Oberfrank Péter zenei vezető és karmester nagy koncentráltsággal dolgozott a zenekarral, kórussal. Halasi Imrének gyakorlatilag erre a rendhagyó játszóhelyre kellett átrendeznie az előadást.

 

csardas fertorakos4 

A pörgős, jó hangulatú próbán azonban Mikó István poénjai, Kalocsai Zsuzsa magával ragadó színpadi jelenléte, ereje, Füredi Nikolett és Sövegjártó Áron felejthetetlen duettjei, játékuk, dalaik tisztasága, Savanyu Gergely és Simon Andrea önfeledt komédiázása, táncos bravúrjaik, Szolnoki Tibor biztonságot adó profizmusa, nyugalma áthidalta a felmerülő  technikai nehézségeket.

 

A műszak is keményen dolgozott az elmúlt napokban, hogy a közönség valóban olyan színházi élményt kapjon, augusztus 7-én és 8-án amely örökké emlékezetes maradt mindenki számára.

 

Fotók a barlangszínházi próbákról:

 

csardas fertorakos1

 1.

 

csardas fertorakos2

 2.

 

csardas fertorakos3

 3.

 

csardas fertorakos5

 4.

 

csardas fertorakos6

 5.

 

csardas fertorakos7

 6.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

Fotó: soproniszinhaz.hu, Kiss Leizer Réka

 

süti beállítások módosítása