„Egy darabot a szívemből” – Musical-ősbemutató Alsóörsön

Ősbemutatóra készül a Pannon Várszínház: Máté Péter-S. Nagy István Egy darabot a szívemből című, musicaljének premierje augusztus 14-én, Alsóörsön, az Amfiteátrumban lesz.

egy darabot3

 

A musicalről:

 

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója állítja színpadra a népszerű, mára fogalommá vált szerzők, Máté Péter és S. Nagy István életművén alapuló musicalt. A szövegkönyvet Vándorfi László Gém Györggyel közösen írta.

 

Az előadás során 22 ismert dal csendül fel, ám új hangszerelésben. Az új hangzásvilág  ifjabb Malek Miklós, és édesapja, Malek Miklós  – aki egyébként  a „Hull az elsárgult levél” című Máté Péter sláger szerzője is – munkája; a darabot élő zenekari kísérettel játsszák. A koreográfus Krámer György, a jelmezeket Justin Júlia, a díszleteket Kovács Yvette Alida jegyzi.

 

egy darabot2
 

A főszerepekben a Jászai-díjas Pápai Erika, Gazdag Tibor, Kovács Ágnes Magdolna, György-Rózsa Sándor, Zayzon Csaba, Szente Árpád Csaba, Oravecz Edit, Pap Lívia valamint Molnár Ervin láthatók.

 

Gazdag Tibor és Pápai Erika vendégművészként érkeznek a produkcióba. Pápai Erika, aki az anyát alakítja a musicalben, elmondta, több okból is örült Vándorfi László felkérésének. Egyrészt családja révén több mint egy évtizede kötődik Alsóörshöz, másrészt kiemelkedőnek és nemzetközi szinten is elismertnek tartja a két szerző, Máté Péter és S. Nagy István munkásságát. A művésznő szerint a közönség számára nem csak az izgalmas dallamvezetés jelent majd különleges élményt, hanem a darab drámaisága is, amely felidézi  1968. szellemiségét, a kor hangulatát, a fiatalság lázadását.

 

egy darabot1 

A színház ajánlója a darab elé:

A musical a 60-as évek végén, Magyarországon játszódik, ahol két fiú a repülésről álmodik. Mint hajdan a mondabeli Ikarosz, felemelkedni vágynak, megélni a lebegés szabadságát, a Nap vonzó erejét. Átrepülni a korlátokon, érezni a szabadság érintését, a zene, a költészet végtelenségét. Féltő szülők, bulis haverok, egy öreg lemezárus, szerelmek, csalódások repítik őket alacsony ívű pályákon. A vasfüggöny útjukat állja. Egyikük végül a „szabadságot választja”, másikuk „kalandvágyból itthon marad”. Szétszakadt barátság, szétszakadt szerelem, egy szárnyavesztett nemzedék érzései, a fiatalság energiái, fékezhetetlen humora és élni akarása vezetik hőseinket. Máté Péter és S. Nagy István feledhetetlen slágerei biztosítják a történet mélységét és könnyedségét, könnyeit és mosolyát.

 

Forrás: veol.hu, balaton.vehir.hu

Fotó: Facebook.com/Pannon Várszínház Hivatalos

 

süti beállítások módosítása