Lear - Alföldi rendezi a Radnóti idei első bemutatóját

Bár a Radnóti Színház 2015/2016-os évada csak októberben kezdődik, már szeptemberben is találkozhat a közönség a teátrum művészeivel: a Pozsonyi Pikniken és a Színházak Éjszakáján várják az érdeklődőket.

A társulat a Pozsonyi Pikniken szeptember 5-én, a Színházak Éjszakáján szeptember 19-én különleges, egyedi programokkal vesz részt. A részletes műsor szeptember 1-jétől lesz nyilvános.

 

radnoti tarsulati

Fotó: Radnóti Színház


A Radnóti Színházban az új évad első bemutatója William Shakespeare Lear király című drámája lesz Nádasdy Ádám új fordításában, Alföldi Róbert rendezésében, a címszerepben László Zsolttal. A bemutatót október 4-én tartják.


A második premier Bálint András irodalmi estje lesz, aki ezúttal Heltai Jenő eddig kiadatlan 1944-es ostromnaplójából készít összeállítást Heltai naplója címmel. "Ezek a kusza följegyzések napról-napra íródtak lakásokban és pincékben, óvó- és illemhelyeken, kórházban, börtönben, menekülés és bujkálás közben" - írja a naplóban Heltai Jenő, aki beszámol a hétköznapi borzalmakról, és bár megjárta a csillagos házakat és a Gestapo börtönét, mégis humorral és öniróniával mesél, anekdotázik. Felidézi ifjúságát, a boldog békeidők Budapestjét, elhangzanak korabeli sanzonok és a János vitéz dalaiból is néhány. Az előadást Darvas Ferenc zongorakíséretével, Deák Krisztina rendezésében mutatják be október 31-én.

 

radnoti holgyek

Forrás: Radnóti Színház


A színház harmadik premierjeként december 20-án tűzik műsorra Miroslav Krleza horvát szerző ritkán játszott darabját, a Glembay-vért, Valló Péter rendezésében. A színház két további bemutatót tervez, ám ezekről még nem született döntés.

 

Az októberi előadásokra - köztük az első két bemutatóra és a repertoár-előadásokra - már meg tudják vásárolni jegyeiket online a színház honlapján. A szervezési osztály és a jegypénztár szeptember 1-én nyit.

 

 radnoti ferfiak

Forrás: Radnóti Színház

 

A színházat 30 éve vezető Bálint András igazgatói mandátuma 2016. január 31-én lejár, és nem pályázik újra a posztra. A társulati tagok közül Kováts Adél pályázik a teátrum vezetésére.

 

 

süti beállítások módosítása