Soproni színésszel is forgat Kostyál Márk

Horváth László, a Soproni Petőfi Színház színésze is szerepel a most készülő Kojot című nagyjátékfilmben.

A reklámfilmesként ismertté vált Kostyál Márk első nagyjátékfilmjét rendezi, mégpedig szinte csak határon túli színészek főszereplésével. A szinopszis szerint a Kojot című alkotás a nagyvárosi élettől feszült főszereplője egy váratlan örökség folytán egy dunántúli kis faluban kezd új életet, ahol telekspekulációs ügybe keveredik, és kénytelen harcba szállni a vidék kiskirályával. A forgatókönyvet, mely a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával készült, Kostyál Márk ötletéből Lengyel Balázs, Lovas Balázs és a rendező közösen jegyzi.

 

 MG 0876 b2 b2

Fotó: Piti Marcell


A filmet idén nyáron kezdték el forgatni és egy válogatás, valamint próbafelvétel után került a szereplők közé Horváth László, aki egy örömapát alakít a filmben. A neve Szmöre.


- Nagy élmény volt számomra a forgatás Gyermelyen. Hihetetlen profi a filmes csapat, a rendező Kostyál Márk pedig olyan tehetséges, hogy szerintem sokat hallunk még róla. Érdekes volt azt látni tőle, hogy nem csak irányította a stábot, hanem maga is felvette a jeleneteket. Összesen két napot forgattam, egy lakodalmi jelenetben leszek benne, aminek az a vége, hogy megvernek. Az akciót nemzetközi produkciókban is résztvevő kaszkadőrök segítségével gyakoroltuk be. Ők szerepeltek már a Herkules című filmben és benne lesznek a most készülő Ben Húrban is. Többször elpróbáltuk a rúgásokat, ütéseket, eséseket, keményen megdolgoztattak, hogy biztonságos, de élethű legyen a verekedés. Bocsárszky Attila volt a partnerem ebben a jelenetben, de benne lesz a filmben Kovács Frigyes is, vele Sopronban Az üvegcipő és az Elveszett levél című előadásokban játszottunk együtt - mondta Horváth László, aki ősszel A bábjátékos című rockopera stábjával kezd el próbálni Soproni Petőfi Színházban.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása