Gyerekszereplőket keres a Jókai Színház

A békéscsabai előadásban tizenhét 10-13 éves gyerekszereplő játszik majd tizenhét szerepet.

 

A Békéscsabai Jókai Színház felhívása:

 

A zenés daraboknál – kivált, ha gyerekekről van szó – két szereposztással kell számolni. Tehát a harmincnégy legjobb gyerekszereplőt keressük, akiknek jól kell tudniuk énekelni és táncolni, prózát mondani és görkorizni. Ehhez kérjük az Önök segítségét! Szeretnénk egy egész megyét megmozgató szereplőválogatást – divatos szóval castingot – tartani, az Önök közreműködésével.

 

legy jo

Részlet az egri Gárdonyi Géza Színház előadásából (fotó: Gál Gábor)

 

Békés megyében és Békéscsaba egyes városrészeiben vetélkedőt szervezünk a jelentkező fiataloknak, a válogatás egy bizonyos szakaszától élő televíziós közvetítéssel. A neves művészekből álló zsűri, a tehetségkutató műsorokhoz hasonlóan, értékeli a gyerekek produkcióját, majd a közönség, a tévénézők is szavazhatnak, hogy melyik karaktert látnák szívesen a színpadon. Segítségünkre lesz a szereplőválogatásban és a zsűrizésben is a legendás, 23 évvel ezelőtti békéscsabai előadás Nyilas Misije és Doroghy Sanyikája – akiket azóta beszippantott a színház világa –, Sánta László és Szente Vajk.


Szeptemberben indul a válogatás, amelynek keretében ének-, tánc-, próza- és görkorcsolya versenyeken – hiszen görkorizni is kell majd az előadásban – mérik össze tudásukat a jelentkezők. A novemberi próbakezdésig megismerjük, és megismerik Önök is azokat a tehetséges 10-13 éves gyerekeket, akik közül sokakat viszont látnak majd a Békéscsabai Jókai Színház színpadán. A bemutató 2016. januárjában lesz Seregi Zoltán rendezésében, a jelentkezéseket a nyilasmisiestarsai@jokaiszinhaz.hu e-mail címre várjuk elérhetőségekkel.

 

 

süti beállítások módosítása