Két premier a Vígszínház szeptemberi műsorán

Szeptemberben egy-egy bemutató látható a Vígszínházban és a Pesti Színházban.

 ossztanc vig

Fotó: Szkárossy Zsuzsa, vigszinhaz.hu

 

Szeptember 6-án a Jó estét nyár, jó estét szerelmet mutatják be a Pestiben, de A testőr és A kellékes is látható ebben a hónapban.

 

A Vígben a Jóembert keresünk című előadással és a Popfesztivál 40-nel kezdődik az évad, majd 26-án mutatják be az Össztáncot. Szeptember 13-án ismét lesz Vígnap, szeptember 19-én Színházak Éjszakája, szeptember 20-án pedig Magyar Dráma Napja a Pestiben, és ott lesz a társulat a Pozsonyi Pikniken is szeptember 5-én.

 

 

A Marton László rendezésében készülő Össztánc születésének története valódi színháztörténeti kuriózum. Amikor 1994-ben a Víg társulata visszaköltözött a Nyugati pályaudvaron álló sátorból a régi pompájában tündöklő, felújított Vígszínház épületébe, a színház az Össztánccal nyitotta meg újra kapuit. Az előadás új műfajt teremtett Magyarországon: egyetlen szó sem hangzik el a színpadon, mindent a tánc, a mozdulatok, a gesztusok nyelvén mondanak el a szereplők. Korok változnak, évtizedek sűrűsödnek be a színpadon; és a táncterem zárt világába minduntalan betör a történelem. Az új Össztánc produkció igazi társulat-összekovácsoló előadás lett, amelynek különlegessége, hogy ezúttal is színpadra lépnek az egykori darab szereplői közül néhányan, miközben sok új színésszel, új alakításokkal is gazdagodott.

 

 

Forrás: vigszinhaz.hu

 

 

süti beállítások módosítása