Ladányi Andrea: "Soha életemben nem voltam fáradt"

Ladányi Andrea egy ideje külföldre költözött. A PS Magazin legújabb számában arról is nyilatkozott, milyen a kapcsolata Magyarországgal.

 

A kérdésre, milyen a viszonya Magyarországgal, úgy válaszolt: “Magyarország a múltam, ahol az emberek ismernek, elismernek, ahol felépítettem valamit.  Tisztelettel fogadom a hazai felkéréseket, de lényegében ugyanolyan állomás, mint mondjuk Németország”.

 

andrea 

Fotó: Dobos Tamás

 

A felvetésre, miszerint a kortárs tánc szerelmeseként fárasztó lehet folyamatosan up-to-date-nek lenni, elmondta: “Soha életemben nem voltam fáradt, a kortárs tánc határozta meg a mindennapjaimat, ergo sosem a  hagyományokat őriztem, hanem mindig a fejlődés után mentem. Nekem ez a természetes, a normál üzemmód, sosem éltem másként. Ráadásul nálam fiatalabbakkal dolgozom együtt, így jól ismerem, hogy mi történik az ő világukban. Zseniális volt például megfigyelni és részévé válni annak, ahogy az internet begyűrűzött az életünkbe, és számtalan lehetőséget nyitott meg az emberek előtt. Amitől zseniális a napjainkban élni, hogy egy pillanat alatt tudsz csatlakozni a világhoz, sokkal egyszerűbben fel tudod hívni magadra a figyelmet”.

 

A kérdésre, a karrierje során volt-e olyan, amikor úgy érezte, hogy elfordul a tánctól, azt felelte: “Volt, és borzalomként emlékszem vissza rá. Nagyon furcsa érzés volt, olyan hatások értek kívülről, amik blokkolták a lelkemet, a belső szabadságomat, azt, ami alapvetően én vagyok. Úgy éreztem megrekedtem, közben rengeteg dologba belevágtam, hogy újra megtaláljam a kreativitásomat. (…) Óriási fegyelemmel koncentráltam arra, hogy ez elmúljon. Csak azt mondogattam magamnak, hogy ki kell bírnom. Így is lett, tovább lendültem. Ha az ember megél egy ilyen helyzetet, a következő nagyobb akadálynál már nem fog megijedni, mert tudja, hogy mire képes” – fejtette ki Ladányi Andrea, aki arról is beszélt, milyennek találja az igazi táncost.

 

"Az, hogy mit tudsz elmondani a testeddel, egy másik dimenzió, amire nem mindenki képes. A tehetség rengeteg tényezőből tevődik össze: bátorság, a nehéz pillanatok helyén kezelése, szerencse, adottságok. Sok-sok dolognak kell működnie együtt. Egy igazi táncos szuggerálja a közönséget" - szögezte le.

 

A teljes interjú a PS Magazin legújabb számában, a YOUTH issue-ban olvasható!

 

süti beállítások módosítása