Ünnepi hétvége a Kultkikötőben Szabó Kimmel Tamással

Operett, musical, vígjáték, gyerekelőadások várják a közönséget az ünnepi hosszú hétvégén a Kultkikötőben.

 

"Ahol Szabó Kimmel Tamás játssza Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós és Szabó Éva kisunokáját, ahol Oszvald Marika a Váci Szimfonikus Zenekarral énekel, ahol Mikó István a musical-terápia egyik motorja, ott nagyon jól fogunk szórakozni!" - ígéri a Kultkikötő stábja.

 

A folyon tul Italia KULTKIKOTO web

 

Mi vár Balatonföldváron?

 

Aug. 19-én (szerdán) 20.30-tól az Orlai Produkciós Iroda A folyón túl Itáliacímű előadása látható. Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül... Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű. Szabó Kimmel Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Szabó Éva és Cseh Judit szereplésével, Znamenák István rendezésében látható a produkció.

 

„Egy színpadon látni például Lázárt, Benedek Miklóst és Lukáts Andort, ez nagyon jó, kivált akkor, ha ők is élvezik nemcsak a darab kínálta helyzeteket és dialógusokat, hanem az együttjátszást. És élvezik: állandó félmosoly a szájak szögletében, a színpadon és a nézőtéren” - részlet a Revizor kritikájából. „…aki szereti, ha egyik szeme sír, a másik nevet, és különös örömet szerez neki, ha magára ismer, annak feltétlen ajánljuk. Akár a nagyival közösen!” - írja a Ványa bácsi blog.

 

 kultkikoto 2015

 

Aug. 21-én (pénteken) 20.30-tól Operett Gálaestet tűz műsorra a Kultkikötő Oszvald Marikával, Peller Károllyal és Szendi Szilvivel. A magyar operett hungarikum, igazi magyar műfaj: benne van a vérünkben. Ha meghallunk egy-egy örökérvényű slágert, máris mozog a lábunk, és együtt énekeljük az ismert sorokat. A Kultkikötő Operett Gálaestjén a műfaj legnagyobb csillagai lépnek fel: a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház népszerű párosa, Szendi Szilvi és Peller Károly, valamint egy 8 tagú tánckar.

 

A műsorban – melyhez a zenét a Váci Szimfonikus Zenekar biztosítja Farkas Pál vezénylésével – olyan slágerek is elhangzanak, mint a Te rongyos élet, a Jaj cica, a Délibábos Hortobágyon vagy a Szép város Kolozsvár.

 

 Operett Galaest KULTKIKOTO web

 

Aug. 22-én (szombaton) 20.30-tól a Csoportterápia című musical-komédia tekintehtő meg a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. "Egyedül nem megy. Irány a csoportterápia, ha olyan problémák tornyosulnak felettünk, amikkel már nem tudunk megbirkózni. Csábító lehetőség megvitatni gondjainkat – egy hozzáértő vezetésével. Már az is sikerként könyvelhető el, ha egyértelmű kérdéseket tudunk megfogalmazni ügyünket illetően, például, hogy hol van az orvos? Nélküle nem biztos, hogy a leggördülékenyebben indul ez a történet… És különben is: kik ezek itt körülöttünk a mondvacsinált problémáikkal, mikor a mi életünk sokkal nagyobb kátyúban van?! Ne számítsanak száraz, unalmas, diagnosztizálással töltött órákat, hiszen a Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila alkotta írótrió humorban és dalban mondja el..." - olvasható az előadás ajánlójában.

 

Szereplők: Mikó István, Dobó Enikő, Kiss Zoltán, Aradi Imre, Csombor Teréz, Hajdú Melinda. Rendező: Cseke Péter.

 

Csoportterapia KULTKIKOTO web

 

További előadások:

 

Szilas Miklós: Van egy mesém

Mesék köré szőtt dalok, dalok köré szőtt mesék

„Jó hírem van... Van egy mesém! Na jó, több is akad. :) Elmondom mindet, vagy ha már nem megy a beszéd, hát eléneklem. Játszótársakat keresek 0-99 éves korig, jelenlegi és örök gyerekeket.” A mesélő, énekes, dal- és élményszerző Szilas Miklós közös mese-játékra invitálja a gyerekeket. – Jöjjön, aki óvodás, iskolás, nyitva a szeme, a szája, a füle, a szíve!

(Fenyves aug. 21. péntek 18.00 Földvár aug. 22. szombat 11.00)

 

Magyar Népmese Színház: A brémai muzsikusok

Interaktív játék, ahol a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a jelmezeket, és két színész meg egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének. Együtt indulunk a brémai erdőbe, együtt űzzük el a rablókat. A szamár, a cica, a kakas, a kutya és a rák új otthonra talál és boldogan élnek…

(Fenyves aug. 22. szombat 11.00, Földvár aug. 23. vasárnap 11.00)

 

süti beállítások módosítása