99-es busz - A kesztyűgyárban tartott bemutatót a Kolibri

A színházi évad végén rendhagyó tanterem-színházi bemutatót tartott a Kolibri Színház társulata. A VIII. kerületi egykori kesztyűgyárban mutatták be darabjukat 99-es busz címmel.

 

 99esbusz

 

A színházi évad végén készült előadást a józsefvárosi egykori Kesztyűgyárban működő nyári gyerektáborban mutatta be a Kolibri társulata.

 

A VIII. kerületi hírhedt 99-es buszjáraton játszódó darabról Vidovszky György rendező elmondta, hogy a szimbolikus helyszín magában sűríti mindazt a feszültséget, ami a különböző típusú emberek és társadalmi csoportok találkozását jellemzi napjainkban.

 

 

Az előadás ezeket a konfliktusokat igyekszik feldolgozni a témában érintett fiatalok bevonásával. Az interaktív, slam betétekkel és sok humorral színesített előadás legfontosabb célja, hogy a fiatalok nyelvén fogalmazza meg, hogyan tudunk emberségesek és toleránsak lenni egymással – hangsúlyozta Gyevi-Bíró Eszter drámapedagógus.

 

 

99esbusz2kk

 Alexics Rita, Bárdi Gergő és Rózsa Krisztián a 99-es busz előadásán

 

A beszélgetésben részt vett Novák János igazgató is, aki elsősorban a közelgő Kolibri Fesztivált és az új évad bemutatóit ajánlotta a nézők figyelmébe.

 

 

Novák Jánossal készült friss interjúnkat itt olvashatják, melyben a Színházak Éjszakája kapcsán nyilatkozik.

 

 

süti beállítások módosítása