Harsányi Attilát Kiválóság díjjal tüntetik ki Aradon

Kiválóság díjjal tünteti ki Arad városának önkormányzata Harsányi Attila magyarországi színművészt, aki az elmúlt nyolc évben közel harminc szakmai díjat nyert az Aradi Kamaraszínházzal.

Az erdélyi színház pénteki közleménye szerint az aradi városnapok keretében tartandó ünnepi önkormányzati ülésen adják át az elismerést. A Pro Urbe és a Kiválóság díjakat olyan személyiségek vehetik át, akik öregbítették a város hírnevét és a város szolgálatában állnak. 

Harsanyi

Fotó: Bócsi Krisztián

A Miskolci Nemzeti Színház színésze tagja az Aradi Kamaraszínháznak 2007-es alapítása óta. Olyan ismert alakítások fűződnek a nevéhez, mint a 2008-ban bemutatott, máig műsoron levő Rudolf Hess tízparancsolata, vagy a tavaly bemutatott Sex, drugs, gods & rock’n’roll.

A díjra a magyarországi művészt Bognár Levente, Arad alpolgármestere és az önkormányzat kulturális szakbizottsága terjesztette fel. Az indoklás szerint „Harsányi Attilának köszönhetően Arad ismertté és elismertté vált a romániai és a nemzetközi színházi életben”, emellett úgy értékelik, hogy a színész jelentős helyet foglal el a kortárs színházművészetben.

Harsányi Attila 2007 óta közel harminc szakmai díjat és elismerést nyert az Aradi Kamaraszínházzal, az erdélyi várost egyebek mellett Romániában, Magyarországon, Szlovákiában, Szerbiában és Spanyolországban képviselte. Ő az egyetlen magyarországi színész, akinek a neve márványcsillagba van vésve a kelet-romániai Bákó (Bacau) város központjában, ahol több díjat nyert a helyi monodráma fesztiválon.

Az Aradi Kamaraszínház erdélyi tagjai közül Éder Enikő színművész és Tapasztó Ernő rendező, intézményalapító vehette át a díjat a korábbi években.

 (Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása