Párbeszéd a magyar színház jövőjéről - Konferencia Debrecenben

Párbeszéd a magyar színház jövőjéről címmel előadó-művészeti szakmai konferenciát szervez a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának indítványozására és támogatásával a debreceni színház augusztus 28. és 29. között.

A Kölcsey Központban, a konferencia első napján előzetes szakmai egyeztetések alapján meghatározott tematikákkal foglalkozó szekcióülésekre kerül sor, amelyek moderálásáraszekcióvezetőket kért fel a színház. A szekcióülések nem nyilvánosak, ám az augusztus 29-i, 9 órától kezdődő, a Kölcsey Központ Báltermében helyet kapó plenáris ülések az érdeklődő újságírók számára is látogathatók.

 

csokonai

 

A plenáris üléseket követően a szekcióülések vezetői augusztus 29-én 14 órától, a Kölcsey Központ Báltermében sajtótájékoztató keretében számolnak be a konferencia felvetéseiről, döntéseiről. 

 

Az eseménysorozatot a Szép estéket, Magyarország! című országos színházi évadnyitó gálaest zárja. Az augusztus 29-én 17 órától kezdődő gála nem csupán a teátrum másfél évszázadának kiemelkedő korszakait, neves igazgatóinak és színművészeinek emlékét idézi meg, hanem ízelítőt kínál a jubileumi évad műsorából, s nagy örömünkre helyet ad a szakma rangos kitüntetése, a Kaszás Attila-díj átadóünnepségének is.

 

Az évadnyitó gálaestet Dr. Papp László, Debrecen polgármestere nyitja meg, majd Hoppál Péter államtitkár és Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója köszönti a vendégeket. A gálaestre meghívást kaptak a magyarországi és a határon túli színházak igazgatói is.

 

süti beállítások módosítása