Mahó Andrea gyerekklubot indít

Mahó Andrea vezetésével rendeztek július végén zenés kalandtábort a leányfalui strandon.

A tábor annyira sikeres volt, hogy a művésznő szeptembertől Szentendrén gyerekklubot indít. Ennek kapcsán adott interjút a Vasárnapi Híreknek.

 

mahó gyerektabor

 

Mahó Andrea úgy véli, a művészet jó eszköz arra, hogy feloldja a gyerekekben a gátlásokat, ebben pedig ő színészként sokat tud nekik segíteni.

 

„…énekeltünk, táncoltunk és színházi jeleneteket próbáltunk, amit a záró napon elő is adtunk a szülőknek, de főleg beszélgettünk - ez nem kevés! Nagyon fontosnak tartom, hogy beszélgessünk a gyerekekkel. Rengeteg az elvárás irányukba a szülők, az iskola, a társadalom felől, ugyanakkor sokszor nincs idő arra, hogy leüljenek megosztani a közeliekkel, mi is nyomja a lelküket. Netán cikinek tartják elmondani nekik. A táborban viszont olyan baráti viszonyok alakultak ki köztünk, hogy föloldódtak, megnyíltak”  - összegezte a művésznő a leányfalui tábor tapasztalatait.

 

mahó szirmai klári foto vag 

 

Mahó Andrea beszélt arról is, szerinte mitől alakulnak ki a gyerekekben azok a gátak, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy kibontakozzanak.

 

„A gond a mai oktatási rendszerből adódik, ahol a szabálykövetés az elsődleges: ha szabálykövető vagy, akkor jó gyereknek titulálnak. Szerintem ez koránt sincs így. Mindenki rendelkezik saját egyéniséggel, van, aki előbb talál rá, valakinek támogatás szükséges a meglelésében, kialakításában. Ez az oktatási rendszer szerintem nem segít ebben - vagy túl sokan vannak az osztályban, vagy túl fáradt a tanító néni, nem tudom -, képtelenek az egyénekre odafigyelni, sémákat követnek. Ez persze nem működik, ahogy a felnőtteknél sem, nem lehet mindenkit ugyanazon szabályok szerint megítélni, hiszen mindannyian mások vagyunk. Ebben szeretnék én mankót nyújtani a gyerekeknek a tábor és a klub révén, hogy ne felnőttkorukban kelljen még mindig az útkereséssel bajmolódniuk” – mondta a színésznő, aki azt is elárulta, gyerekkorában ő is igényelte, hogy támogassák, bátorítsák.

 

A teljes interjú a Vasárnapihírek.hu-n olvasható

 

Forrás: Vasárnapihírek.hu

Fotó: facebook.com/mahóandrea

 

süti beállítások módosítása