Verebes és Vidovszky is rendez a zalaegerszegi színházban

8 nagyszínpadi produkciót mutat be a Hevesi Sándor Színház a 2015/2016-os évadban  – mondta a társulat évadnyitó ülésén az igazgató.

    zalaegersze

 

Besenczi Árpád szerint izgalmas évad elé néz a Hevesi Sándor Színház, a 2015/2016-os évadban gondolkozásra késztető, nagyobb odafigyelést igénylő, de ugyanakkor szórakoztató előadásokat állítanak színpadra.
    

A zalaegerszegi kőszínháznak arra is figyelni kell, hogy a nézőket gondolkodásra késztesse, hogy a színházban látott előadások kapcsán beszéljenek a felvetendő problémákról. Az új évadban műsorra tűzött darabok, a nagyszínpadi produkciók, a stúdió-előadások, a tantermi deszka programjai és a tájelőadások alkalmasak erre - hangsúlyozta Besenczi Árpád, aki szerint jó példa erre Az üveganya című produkció, amelyet az elmúlt évadban stúdió-előadáson játszottak, idén pedig a nagy sikerre való tekintettel a nagyszínpadon is bemutatnak.    

 

doctor

 

Az évadra tervezett nyolc nagyszínpadi produkció közül a Doctor Herz című musical próbái már elkezdődtek, Tolcsvay László-Müller Péter-Bródy János-szerzőhármas művét októberben láthatja a közönség. Az ősz második hónapjában még egy premiert tartanak Zalaegerszegen, a magyar származású Ephraim Kishon (Kishont Ferenc) A Házasságlevél című művét Besenczi Árpád rendezésében.      

 

Novemberben Tasnádi István A hullám című művét állítja színpadra Vidovszky György, ezt Krusovszky Dénes Az üveganya című tragikomikus játéka követi Sztarenki Pál rendezésében. Műsorra tűznek két világirodalmi klasszikust is: Bertolt Brecht A szecsuáni jólélek című zenés drámáját Csiszár Imre rendezi, William Shakespeare A makrancos hölgy című vígjátékát pedig Verebes István állítja színpadra A személyiség megzabolázása alcímmel.      

 

nekunk

 

Az általános iskolák felső tagozatosai számára ősbemutatót is tartanak: Turbuly Lilla zalai származású író Nekünk nyolc?! című színműve mellett bemutatják a Stefo Nantsou és Tom Lycos által jegyzett Kövek című krimit is.      

 

A Kapukód névvel jelzett színházi sorozat keretében is tartanak ősbemutatót. Az előadások helyszínéül szolgáló földszinti lakásban a Szeretik a banánt, elvtársak? című monodrámát adják elő.

 

szecsuani

 

Az igazgató beszámolt arról is, hogy rövidesen felújítási munkák kezdődnek el a színház épületében. A rekonstrukciós munkákat az Aqua Cityben összegyűjtött, jótékony célú felajánlásokból, adományokból finanszírozzák.    

 

Az évadnyitón Vigh László, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) köszöntötte a társulatot. Elmondta, hogy kormánydöntést kért a színházépületének egymilliárd forintba kerülő komplett felújítására.     

 

makrancos

 

Az MTI kérdésére közölte: a rekonstrukció a világítás- és hangtechnikát is érintené. Emellett a színház épületében kicserélnék a nyílászárókat, valamint a 36 színészlakás is teljes felújítására szorul.  

 

süti beállítások módosítása