A Budapest Bábszínház a legkiválóbb márkák közé került

6 bemutatót tart a Budapest Bábszínház a most keződő 2015/16-os évadában, amely az esőzések okozta károk felmérésével indult. A színház az új szezonban számos fesztiválszereplésre készül és új színházpedagógiai programmal várja az érdeklődőket.

    

Az augusztusi esőzések a Budapest Bábszínházat nagyon súlyosan érintették. A károk felmérése folyamatban van, a hibák javítása megkezdődött - olvasható a színház közleményében. "Bár jelentős veszteségeket szenvedtünk el, szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindez nem évad közben történt, mert abban az esetben legalább két-három hétre le kellene állni az előadásokkal" – idézi a közlemény Meczner Jánost, a színház igazgatóját.
    

A 2015/2016-os évad egy óvodásoknak szóló bemutatóval indul október 1-jén. A Beatrix Potter meseregényéből készült Nyúl Péter rendezője Ellinger Edina, látványtervezője Lisztopád Krisztina, zeneszerzője Tallér Zsófia, a színpadi adaptációt pedig Fekete Ádám készíti. A nagyszínpadra készülő Nyúl Péter a CAFe Budapesti Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program.


babszinhaz

    

Ehhez a bemutatóhoz kapcsolódik az évad első kiállítása, a Koós Iván Galériában a színház eddigi 66 évadában műsorra tűzött angolszász darabok bábjait láthatják az érdeklődők. A tárlatot már a szeptember 19-i, sok más programot is kínáló Színházak éjszakáján megtekinthetik a látogatók.
    

Szeptember és október folyamán a környező országok magyarlakta területein több meghívásnak tesz eleget a Budapest Bábszínház: a Hoppá-hoppá! című előadás Ungvárra, a Tíz emelet boldogság Nagyváradra utazik. A Lúdas Matyi a régió egyik legjelentősebb bábfesztiváljának versenyében vesz részt Zágrábban.
    

Az alsó tagozatosok novembertől ismét láthatják a nagyszínpadon Lázár Ervin klasszikusát, A legkisebb boszorkányt. A Lengyel Pál rendezte, Orosz Klaudia tervezte, 2000-ben bemutatott előadást Kuthy Ágnes újítja fel.
    

Különleges produkció a november végén bemutatandó, a Természetes Vészek Kollektívával együttműködésben készülő Oidipusz-karantén. A premier a Trafó – Kortárs Művészetek Házában lesz, ezt követően a Budapest Bábszínház Játszó-terén láthatja a közönség az előadást. A produkció rendezője Veres András, a látvány Árvai György és Szűcs Edit munkája.
    

Jövő év elején a Játszó-téren két bemutatóval várják az óvodásokat. Január végétől látható a Gimesi Dóra azonos című meséjéből készült Csomótündér, amelynek rendezője Tengely Gábor, a látványt Michac Gábor jegyzi. Február végétől látható a Kistigris és Kismackó című előadás Kolozsi Angéla rendezésében, Sipos Katalin és Sisak Péter tervezésében. A darab a német író-illusztrátor Janosch Irány Panama! című meséjének bábszínpadi változata.
    

Áprilisi bemutató a színházteremben Bertolt Brecht drámája, A kaukázusi krétakör Vidovszky György rendezésében, Menczel Róbert díszleteivel és Tihanyi Ildi jelmezeivel.
    

Újdonság a Mozgató néven, Végvári Viktória vezetésével induló színházpedagógiai program. A Magyartanárok Egyesületével közösen folyamatosan készülnek az előadásokhoz kapcsolódó, a színház honlapjáról letölthető segédanyagok az általános és középiskolások számára.
    

Márciusban ismét megrendezik a BÁBU Fesztivált, ezúttal Lázár Ervin életművével a fókuszban. A Budapest Bábszínház továbbra is felvállalja a március 21-i Bábszínházi Világnap rendezvénysorozat koordinálását.
    

Új taggal nem bővül a társulat. Bercsényi Péter szabadúszóként folytatja, de továbbra is látható a színhház előadásaiban. Mórocz Adrienn anyai örömök elé néz, ezért a Semmit, a Boribon és Annipannit és a Fehérlófiát csak az évad második felében láthatják a nézők.
    

A nyár folyamán a Budapest Bábszínház a legkiválóbb márkák közé került, Superbrands díjat kapott. Mint a közleményben áll, a színház alkotóinak célja, hogy korszerű formában éltessék tovább a bábművészet hagyományait, és az elmúlt hat és fél évtized kísérletező szellemében működve új utakat keressenek. Az elmúlt két évad 100 százalékon felüli látogatottsági adatai, valamint a magyarországi és külföldi elismerései igazolják törekvéseiket - áll a közleményben.

 

 

 

süti beállítások módosítása