Kultúr-sziget a nyíregyházi Vidor Fesztiválon

Bábszínházi előadások és koncertek várják a közönséget a pénteken kezdődő 14. Vidor Fesztivál programsorozatába illeszkedő cen, Nyíregyházán.

    vidor

 

A fesztivál nagyrendezvényei mellett fontos, hogy kisebb, flashmob-jellegű megmozdulásokkal programokat kínáljanak a rendezvény idejére a Kossuth térre látogatóknak - mondta Ulrich Attila alpolgármester az esemény beharangozó keddi sajtótájékoztatón.
    

A Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren berendezett sziget a fesztivál ideje alatt, augusztus 28. és szeptember 5. között várja a közönséget. A programban összesen hét bábelőadást mutat be délutánonként a Burattino Bábszínház, az előadások után pedig táncos előadásokat, zenés gyermekműsorokat, valamint élőzenekaros koncerteket tartanak.

 

Szeptember 4-én a városi tehetségkutató helyezettjei mutatják be produkciójukat, esténként pedig retró diszkót rendeznek.
    

A központ előtti téren emellett széles gasztronómiai kínálattal, ételekkel, sörökkel és pálinkákkal is várják a nyíregyháziakat - tette hozzá az alpolgármester.
    

A pénteken kezdődő 14. Vidor Fesztivál kilenc napja alatt 49 helyszínen csaknem négyszáz programot kínálnak a közönségnek. A fesztivál világzenei színpadán idén az olasz Bandadriatica, a Maliból érkező Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, a kolumbiai Sidestepper, valamint a kínai Hanggai lép fel, a hagyományos színházi programban pedig tizenhat, az elmúlt évben bemutatott vígjátékot és egy cirkuszi előadást tekinthet meg a közönség a legismertebb hazai társulatok előadásában.
   

A kilenc utcaszínházi és öt bábelőadás mellett esténként kilenc magyar játékfilmet vetítenek le a Kossuth téren és a Cinema Cityben, a megyei könyvtárban és a kulturális központban pedig számos kiállítás nyílik meg a fesztivál ideje alatt.

 

süti beállítások módosítása