Ismét Ligetzáró-Évadnyitó Pikniket tart a Bartók

Gyerekelőadással, koncertekkel köszönti az új évadot a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház.

 

Mint azt az utóbbi években már megszokhattuk, a nyár utolsó hétvégéjén családi kulturális nappal búcsúzik a Liget és mutatkozik be a nagyközönségnek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új évadának kínálata.


Szombat délután négy órakor két családi programmal indít a Piknik. A Petőfi ligetben állomásozó cirkuszi játszótéren bepillanthatunk a cirkusz mélyvilágába, megismerkedhetünk a cirkuszi eszközökkel, trükkökkel: kipróbálhatjuk miként is lehet/kell bánni például a zsonglőreszközökkel, a buzogánnyal, a karikával, a diabolóval, a zsonglőrlabdával.

 

piknik bartok

Fotó: bartokszinhaz.hu


Szintén a Ligetben Matyi, a ludas címmel a Bab Társulat óriásbábos utcaszínháza szórakoztatja majd a gyermekeket. 17 órától a CombiNo Együttes muzsikál a Szabadtéri színpadon. Ezt követően Cseh Tamás dalait szólaltatja meg a Vodku Fiai formáció hat órától a Zenepavilonban. A Ligetzáró egyik küldetése, hogy a szélesebb közönségnek is bemutassa a Bartók színház előttünk álló évadát. A teátrum prózai tagozatának művészei mellett a Slam Poetry Dunaújváros kollektívájára hárul majd a feladat: az évad műsorának játékos ismertetése.


A kultúrpikniket este nyolc órától a Ferenczi György és a Rackajam koncertje zárja a szabadtéri színpadon. A Ligetzárón a régi áron vásárolhatják meg az őszi bérleteiket a színházbarátok.


A 2015/16-os kőszínházi szezont a "Remény Évadaként" címkézték a Bartókban. Urs Widmer darabja, a Top Dogs próbái már javában zajlanak a Bartókban Sebestyén Aba rendezésében. A bemutató szeptember 26-án lesz. Marie Jones Kövek a zsebben című darabja a stúdiószínházban lesz látható.

 

 

Forrás: duol.hu

 

 

süti beállítások módosítása