Novák Eszter művészeti vezetésével indul az évad Nagyváradon

A 2015/16-os évadban tizenöt előadással, számos vendégjátékkal, valamint kiegészítő programokkal várja közönségét a nagyváradi Szigligeti Színház három társulata.

 

Czvikker Katalin főigazgató számolt be a közönség érdekeit szolgáló fejlesztésekről. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy szeptemberben sikerül teljes mértékben átadni a Szigligeti Stúdiót a közönségnek: „A stúdiótér azért is büszkeségünk, mert egy igazi közösségi összefogás eredménye. Szükség volt hozzá a fenntartó megyei önkormányzat beleegyezésére, de az új, multifunkcionális tér létrehozása nem sikerülhetett volna támogatóink és közönségünk hozzájárulása nélkül” - hangsúlyozta.

 

Novák Eszter, a Szigligeti Társulat új művészeti vezetője elmondta, a főigazgató és a színészek részéről érkezett felkérésnek azért tett eleget, mert különleges nyitottságot és kíváncsiságot tapasztalt a társulat részéről. Idén egy új társulati taggal bővült a csapat Balogh Attila személyében, aki a tavalyi évadban rendezőként már bemutatkozott a nagyváradi közönségnek, ugyanakkor Novák Eszter arról is beszámolt, hogy az évad során több fiatal tehetség számára is szeretnének megmutatkozási lehetőséget biztosítani.

 

szigligeti

 

„Célom, hogy sokoldalú évadot alakítsunk ki, és minél több réteget szólítsunk meg. Hiszek abban, hogy a színház egyike azon kevés közösségi helyeknek, ahol együtt gondolkodhatunk, együtt lehetünk – ezért is lett a Ti színházatok! az évad mottója” - tette hozzá a művészeti vezető. Az új évadban a hagyományos bérletek mellett három szabad bérlet is értékesítésre kerül, amelyek esetében a játéknap és a hely is szabadon választható.

Botházy-Daróczi Réka a Lilliput Társulat műsortervéről számolt be. A bábtársulat négy produkciót állít színpadra, melyek mindegyike olyan izgalmas kérdésfelvetést jár körül, mint a testvérféltékenység, az elfogadás, a párválasztás vagy az alkalmazkodás. A művészeti vezető elmondta, igazi családi élményt szeretnének kínálni, éppen ezért az egyes előadások kapcsán beszélgetésekre kerül sor, amelyekben szakértők folytathatnak párbeszédet az érdeklődő szülőkkel.

 

„A Nagyvárad Táncegyüttes elmúlt három évadát az önkeresés jellemezte. Úgy érezzük, hogy ebben az évadban sokkal közelebb kerültünk a színházi formavilághoz és célkitűzéseinkhez. Idei műsortervünkben fontos világirodalmi címek szerepelnek, amelyeket olyan kiemelkedő művészek visznek majd színpadra, akik fiatalos lendülettel ösztönözhetik a társulatot a megkezdett építkezés folytatására” – nyilatkozta Dimény Levente, a táncegyüttes művészeti vezetője.

 

A Szigligeti Színház bérletkonstrukcióiról, valamint az évadtervről további információk a színház honlapján (www.szigligeti.ro) kaphatók. A bérletértékesítésre augusztus 26-tól kezdődően, hétfőtől péntekig 11-17 óra között kerül sor.

 

Forrás: Szigligeti Színház

 

süti beállítások módosítása