Újabb öt évre Crespo Rodrigo a tatabányai színház igazgatója

Újabb ötéves időtartamra megbízta az intézmény vezetésével a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház jelenlegi igazgatóját, Crespo Rodrigót csütörtökön a város képviselőtestülete ellenszavazat nélkül, négy tartózkodás mellett 2016. január 1-től - közölte a színház sajtóreferense az MTI-vel.

    Crespo Rodrigo

 

A nyilvános pályázaton, amelyet a város önkormányzata 2015. június 15-én tett közzé, egyedül a jelenlegi igazgató indult. Géber András tájékoztatása szerint Crespo Rodrigo pályázatának értékelésére a képviselőtestület a törvényi előírásoknak megfelelően kilenc tagú szakmai bizottságot kért fel, amely augusztus 14-én ülésezett. A szakmai bizottság egybehangzóan, ellenvélemény nélkül támogatta a jelenlegi igazgató megbízatásának további öt évre szóló meghosszabbítását.

 

 

A szakmai bizottság tagjai a következő személyek voltak:

  1.      Arday Géza politikai tanácsadó, Emberi Erőforrások Minisztériuma, miniszter delegáltja
  2.      Fekete Péter, NKA Színházművészeti Bizottság delegáltja
  3.      Komáromi György dr., NKA Színházművészeti Bizottság delegáltja
  4.      Mácsai Pál, NKA Színházművészeti Bizottság delegáltja
  5.      Oberfrank Pál, NKA Színházművészeti Bizottság delegáltja
  6.      Molnár Balázs, Reprezentatív Szakszervezet delegáltja (Jászai Mari Színház, Népház)
  7.      Kornéli Mária, Közalkalmazotti Tanács delegáltja (Jászai Mari Színház, Népház)
  8.      Turainé John Katalin, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere
  9.      Salló Gyöző, önkormányzati képviselő

 

 

A tatabányai színház fennállásának 25. évében, 2014-ben hozta létre első állandó, közalkalmazotti társulatát, 12 színésszel. A társulat az idei évadban hat saját produkcióban színpadra állított, felnőtteknek szánt művet játszik és 12 gyermekdarabot tűz műsorra.
    

A Népház az egyik legrégibb művelődési intézmény Tatabányán. Építését 1913-ban kezdte el a Magyar Általános Kőszénbánya Rt., majd 1917-től adta át a nagyközönségnek, művelődési intézmény céljaira.
    

Az Éless Béla vezette Komárom Megyei Játékszín 1989. október 1-jén költözött be a Népházba, és Népház-Játékszín néven lett Tatabánya első államilag támogatott, hivatásos kőszínháza. A színház 1994-ben vette fel a közeli Ászáron született tragika, Jászai Mari nevét.

 

süti beállítások módosítása