Több mint 50 év után új független színház nyílik Londonban

Több mint ötven év után új független színház nyitja meg kapuit Londonban, a közönség kényelmesebb elhelyezését és "bölcs darabválasztást" ígérő 900 férőhelyes ultramodern teátrum 2017 tavaszára készül el a Tower-híd déli lábánál, egy nagyszabású fejlesztés részeként.

    

A brit fővárosban azóta nem jött létre magánfinanszírozású színház, hogy 1965-ben megnyílt a New London Theatre. Az 1970-es, 1980-as években is épültek teátrumok, például a híres Barbican központ, de azok állami pénzből jöttek létre.


Sir Nicholas Hytner

    

Az új független színház élén a Nemzeti Színház korábbi művészeti igazgatója, Sir Nicholas Hytner és az intézmény volt pénzügyi vezetője, Nick Starr áll majd. Ez lesz a London Theatre Company játszóhelye.
    

Nicholas Hytner szerint ez lesz az első kereskedelmi színház Londonban, amely mindent megad a színdarabíróknak és a rendezőknek, amit csak akarnak. "Minden megvalósítható lesz itt" - mondta a The Times című lapnak arra utalva, hogy legalább négyféleképpen tudják majd elhelyezni a színpadot, és teljes szabadságot adnak az alkotóknak abban, hogy úgy mutassák be műveiket, ahogy az a West Enden álló 19. századi színházakban elképzelhetetlen.
    

"Azok gyönyörű színházak, de mind tükrözi a viktoriánus és az edwardiánus kor építészeti stílusának korlátait. A mi színházunkban például sok mosdó lesz, a beruházóink ehhez is ragaszkodnak" - mondta Nicholas Hytner. A nézőknek lábtérből is nagyobb jut, még úgy is, hogy a 900 férőhely ezerre is nőhet attól függően, hogyan rendezik el a színpadot.
    

Az új teátrum csak az első, azok közül, amelyeket Hytner Londonba tervez. A szakember bizonyítani akarja, hogy a színház egyszerre lehet ambiciózus és nyereséges.

 

süti beállítások módosítása