Nyolc bemutatót tervez a Vojtina Bábszínház

Nyolc bemutatót tervez a következő évadban a debreceni Vojtina Bábszínház: a nagyszínpadon négy darabot láthat a közönség, emellett két kamarajátékot, egy játszóházi és egy osztálytermi produkciót is előadnak.

A nagyszínpadi bemutatók között lesz a Tündér Lala, a Holle anyó, a Rigócsőr király és a Tessék engem megmenteni! című darab. Asbóth Anikó, a bábszínház igazgatója az évadról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón hozzátette, hogy mindezek mellett műsoron marad több korábban már bemutatott produkció is.


A hamarosan kezdődő évad kínálataiból vasárnap 10 órától ízelítőt adnak Idesüss a figurásra címmel a Nagytemplom mögötti Emlékkertben.

 

vojtina


Az igazgató felidézte, hogy a 40 éve, 1975 decemberében alakult bábszínházban egymást tisztelő, segítő társulat dolgozik, folytatva az alapítók elképzeléseit. Az évforduló alkalmából szeretnék megjelentetni Pelikán röpte címmel a bábszínház történetét.


Beszámolt arról, hogy vendégszereplésekre is utazik a társulat, októberben Nagyváradon, Kolozsváron, Prágában lépnek fel, november végén Japánba utaznak. Jövő év áprilisában pedig lengyelországi meghívásnak tesznek eleget - részletezte Asbóth Anikó hozzátéve, Békéscsabán és Nagyváradon előadássorozatot fognak tartani az új évadban.


Komolay Szabolcs, a város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere közölte, hogy közgyűlési jóváhagyásra vár Asbóth Anikó újabb igazgatói pályázata. Az önkormányzat támogatja a Kemény Henrik Múzeum létrehozását is, amely országosan egyedülálló bábszínházi múzeum lesz Debrecenben.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása