Utolsó évadát kezdi a Radnóti élén Bálint András

31. évadát kezdi Bálint András a Radnóti Miklós Színház igazgatójaként. Az évadnyitó társulati ülésen az igazgató elmondta: az elmúlt 30 év a változatosságról, a nyitottságról, és az irodalmi színpad hagyományainak megőrzéséről szólt.

 

A Radnóti Színház közleménye:

 

Bálint András elmondta, bízik abban, hogy a február elején hivatalba lépő új igazgató továbbviszi a polgári művésszínház irányvonalát. Emellett megemlítette: ebben az évadban a színház közelebb viszi a falai között folyó munkát a fiatalokhoz, hiszen a Kulissza kibővítéseként ifjúsági programot indítanak középiskolások számára.

 

radnotiszinhaz

 

A 2015/2016-os szezon a Radnóti Színházban októberben, a Lear király premierjével indul. Szeptemberben a színház ott lesz több budapesti kulturális rendezvényen: 5-én, szombaton a Pozsonyi Pikniken találkozhatnak az érdeklődők a társulat tagjaival, és 10% kedvezménnyel válthatják meg jegyeiket az őszi előadásokra. 19-én, szombaton pedig a Színházak Éjszakáján várjuk különleges programokkal az érdeklődőket. Idén a programok lebonyolításában partnerünk az Andrássy út túloldalán álló Lengyel Intézet, ahol többek között gyerekprogrammal, irodalmi beszélgetéssel és múltidézéssel várjuk a látogatókat. A Radnóti színpadán a tavaly nagy sikert aratott Vers a la carte után a Libikóka különkiadása lesz Krizsó Szilvia vezetésével, majd zenés-táncos produkcióval zárjuk az estét: a Radnóti Bár elnevezésű programban csaknem a teljes társulat szerepel. A részletes programot itt tudják megnézni.

 

A színház a jelenleg futó kilenc előadás mellett a 2015/2016-os évadban öt premierre készül. Az első bemutató Shakespeare Lear királya Alföldi Róbert rendezésében. A főszerepben László Zsoltot láthatjuk, mellette a főbb szerepekben Kováts Adél, Csomós Mari, Pál András, Schneider Zoltán és Szatory Dávid látható. A bemutatóra október 4-én kerül sor. A próbák augusztus 24-én indultak el.

 

lear olvasoproba domolky daniel WEB 014 1

A Lear olvasópróbáján (fotó: Radnóti Színház)

 

Második bemutatónk Bálint András önálló irodalmi estje Heltai Jenő eddig kiadatlan 1944-es ostromnaplójából Heltai naplója címmel, amelyben közreműködik Darvas Ferenc zongorán, a rendező Deák Krisztina. Premier október 31-én.

 

Az évad harmadik premierje a horvát Miroslav Krleža darabjából készül Glembay-vér címmel, amelyet Valló Péter állít színpadra, főszereplöi Pál András, Szávai Viktória és Bálint ndrás. Bemutató: december 20-án. A negyedik bemutató Carlo Gozzi Turandot című színdarabja Juronics Tamás rendezésében, a bemutató 2016. március 13-án lesz. A színház utolsó, májusi premierjét Szikszai Rémusz rendezi.

 

A repertoár-előadások mellett folytatódik Krizsó Szilvia beszélgetős estje, a Libikóka, az első alkalom október 8-a, csütörtök lesz. A vendégek: Dés László előadóművész, zeneszerző és Grecsó Krisztián író.

 

A Kulissza, amelynek keretében középiskolás diákcsoportoknak tartunk előkészítő és feldolgozó foglalkozásokat, ettől az évadtól kibővül: az Oresztész mellett a Platonov – Apátlanul és a Lear király előadásokhoz is tartunk foglalkozást. Az érdeklődő pedagógusok a titkarsag@radnitoszinhaz.hu címen tudnak a programról információt kérni és jelentkezni. A középiskolás korosztálynak szól most induló ifjúsági programunk is, amely a színházi munkafolyamatba enged bepillantást egy évadon keresztül, 14-20 év közötti fiatalok számára. Erre a diákok egyéni jelentkezését várjuk a honlapunkon található jelentkezési lap kitöltésével. Részletes információ itt olvasható.

 

A Radnóti Színház két bérlettípust ajánl nézőinek: az A bérletben az új évad három bemutatója szerepel, míg a B bérlet három tavalyi premierre érvényes. A bérletekről bővebb információ itt olvasható.

 

A jegypénztár és a színház szervezési osztálya szeptember 1-től nyitva áll, emellett a színház honlapján és a jegyértékesítő oldalakon megvásárolhatóak a jegyek online.

 

 

Forrás: Radnóti Színház

 

Bálint Andrással frissen készített interjúnk itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása