A miskolci Tóték a Városmajori Színházi Szemle legjobbja

A Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként pénteken átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait. A legjobb előadásért járó elismerést a Miskolci Nemzeti Színház Tóték című előadása, Béres Attila rendezése kapta - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

totek

 

Városmajori Szabadtéri Színpadon június 18. és július 4. között megrendezett szemle idei versenyprogramjában hét vidéki és határon túli színház legjobb szórakoztató előadásai mutatkoztak be. 

  

A legjobb női főszerepért járó elismerést Czikó Juliánnának ítélték a Csíki Játékszín Édes Anna című darabjában nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő Bajomi Nagy György lett a szombathelyi Weöres Sándor Színház Vitéz Mihály című előadásában nyújtott játékáért.

 

   

A legjobb női mellékszereplőnek járó elismeréssel Takács Katalint jutalmazták a kaposvári Csiky Gergely Színház Magyar Elektra című előadásban nyújtott játékáért, míg a legjobb férfi mellékszereplő díját Csankó Zoltánnak ítélték a Győri Nemzeti Színház Figaro házassága című előadásában nyújtott alakításáért.
 

2015-09-04 szabad ter szinhaz dijatado csoportkep

 

A nézők az idén is szavazhattak a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház honlapján a legjobb előadásra. A legtöbb voks és így a közönségdíj a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Istent a falra festeni című darabjáé lett. Különdíjat kapott a Békéscsabai Jókai Színház Bernarda Alba háza című előadása.

 

süti beállítások módosítása