Jonas Kaufmann Puccini-lázban ég

 

Jonas Kaufmann Puccini-lázban ég. A német sztártenor Nessun dorma című új Puccini-lemeze szeptember 11-én jelenik meg, október 8-án pedig a mozikba kerül Scala-koncertjének felvétele Egy este Puccinivel címmel.

    

"Én úgy látom, hogy Puccini talán a legjelentősebb operaszerző" - jelentette ki a 46 éves énekes Salzburgban újságírók előtt.
    

Úgy vélte, hogy Puccini modernebb szerző, mint például Verdi. "Puccininél a dallamok talán valamivel bonyolultabbak, de az egész zenei stílusát, amellyel a tiszta érzelmeket képes hangjegyekbe foglalni, olyan módon alakítja ki, melyet igazán modernnek nevezhetünk. Az embernek az az érzése, hogy ezt valaki olyan írta, aki majdnem úgy gondolkodik, mint mi" - fejtette ki Kaufmann.


Jonas Kaufmann

    

Új Puccini-lemezére nem csak a Pillangókisasszony, a Bohémélet vagy a Tosca slágeráriáit válogatta össze, hanem olyan kevésbé ismert, korai operákból is szemezgetett, mint az Edgar vagy Puccini első operája, a Lidércek. A Turandotban szereplő, a lemez címét adó ária, a Nessun dorma az album végére került. Az énekest az Accademia Nazionale di Santa Cecilia zenekara és kórusa kíséri Antonio Pappano vezényletével.
    

Október 8-án újabb Kaufmann-élményben lehet részük a rajongóknak, ezen a napon mutatják be ugyanis a mozikban az énekes egyik Scala-koncertjének felvételét Egy este Puccinivel címmel. A felvételből később DVD is készül.
    

Még idén megjelenik két további DVD is a "Puccini-Kaufmann-párostól": a lemezeken a Bécsi Állami Operaház 2013-as A Nyugat lánya-előadása, valamint egy 2014-es londoni Manon Lescaut elevenedik meg a német tenor tolmácsolásában.

 

süti beállítások módosítása