Nevet változtat a Duda Éva Társulat

Az együttes szeptember 7-én, az évadnyitás alkalmából látható Lunatika című előadás előtt ismerteti új társulati nevét a Mu Színházban.

 

duda tarsulati 2014 WEB 001

Fotó: Dömölky Dániel

 

Mi vár a Duda Éva Társulat következő évadán?


A Duda Éva Társulat legelső produkcióját, a Lábán-díjas Lunatikát tavaly októberben búcsúztatták el az 5 éves Fesztivál során, miközben pont a fesztivál ideje alatt kapott meghívást a német Teo Otto Theatre-be. Így az együttes az előadás felújításával indítja a szezont a Mu-ban, mielőtt Remscheidbe tartó útjukat elkezdenék.

 

A Színházak éjszakáján a Parkour című tánc performanszt mutatják be a Jurányi-ház udvarán.


Kortárs magyar dráma angolul! Sarkadi Imre: Oszlopos Simeon című művének legelső fordítását az előadás címszereplője, a Junior Príma díjas Rétfalvi Tamás interpretálja. Az előadás október 19-én tekinthető meg a Mu-ban.

  

 

Lear király másképp! Shakespeare klasszikusa a fizikai színház nyelvén, egyedi és műfaji határokon átívelő feldolgozásban látható október 18-án az Átrium Film-Színházban.


Repertoáron a tangó füledt erotikáján át az extázis állapotáig merészkedő Outbreak, melyben a felszín alatti egyéni és társadalmi feszültségek kerülnek terítékre.


Kísérleti munkák, izgalmas, egyszer látható előadások két estén át. A társulat művészei készítenek rövid műveket a Radar No3. keretében.

 

virtus 2

Fotó: Dömölky Dániel


Cirkusz és tánc fúziója, folk és légiesség, néptánc és kortárs koktél. Isztria után újra itthon a Virtus, decemberben pedig egy különleges jótékonysági előadás keretében lesz látható.

 

A Trafóval új közös nemzetközi produkció készül. A letisztult, elegáns, intellektuális, mégis erőteljesen a fizikai színház vonalát képviselő spanyol páros, Guy Nader és Maria Campos legújabb darabját tavasszal készítik a társulat művészeivel.

 

Folytatva a hagyományt már, idén is lesznek izgalmas workshopok nemzetközi alkotókkal, tanárokkal.

 

Értjük Shakespearet? Átélhető, megélhető a Lear egy mai világban. Az előadáshoz kapcsolt beavató színházi programmal más szemmel nézzük a klasszikus művet. A program középiskolások számára készült.

 

 Duda Eva Tarsulat Lunatika 2

Fotó: Dömölky Dániel

 

 

Duda Éva Társulat:
LUNATIKA
Lábán Rudolf díj – 2009

Előadók, alkotók: Bora Gábor, Csuzi Márton, Grecsó Zoltán, Egyed Bea, Lázár Eszter, Rusu Andor, Simkó Beatrix

Fénytervező: Kovács Gerzson Péter
Vetítés, videó: Gothár Márton
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Produkciós munkatárs: Máriás Petra
Zeneszerző: Kunert Péter
Jelmez, Koreográfia: Duda Éva

 

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, NKA, MU Színház, Táncélet.hu, FÜGE, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

 

Szeptember 7. 19:00

Mu Színház

 

 

süti beállítások módosítása