Gryllus Dorka: „Áthelyeződtek a hangsúlyok”

 

Amióta megszületett a kisfia, kevesebbet ingázik Budapest és Berlin között, ezzel együtt továbbra is élvezi a kétlaki életet. Gryllus Dorka közelgő filmbemutatója előtt válaszolt.

A Fanny Magazin cikkéből:

 

A kérdésre, a családja miként viszonyul ehhez a mozgalmas élethez, úgy felelt: „Szerencsére mind a hárman szeretünk utazni, a kisfiunk, Soma, különösen élvezi a kiruccanásainkat. Igaz, azt még nem érti pontosan, hogy miként is vannak az országok meg a városok, ahogy az is nagy kérdés számára, hogy Berlinben miért németül beszélnek az emberek, és miért nem értenek magyarul. De három és fél évesen természetes, hogy ezek a dolgok még keverednek nála. Egyébként amióta Somi megszületett, Budapesten több időt töltünk” – mesélte Gryllus Dorka.

 

kendd

 

Szeptember 10-én mutatják be a hazai mozik a Víkend című thrillert. Mátyássy Áron filmje az első, amelyben párjával, Simon Kornéllal együtt szerepel. „Több szempontból is emlékezetes számomra ez a mozi. Egyrészt az első casting idején Kornéllal még csak két hete alkottunk egy párt, és a szereplőválogatáson igazából nem is volt publikus a kapcsolatunk. Aztán a sors úgy hozta, hogy három évet vártunk a forgatásra, ahova viszont már magunkkal vihettük az akkor másfél éves fiunkat” – árulta el Dorka.

 

A filmben egy sikeres ügyvéd házaspárt alakítanak. „A történet szerint egy leszállóágban lévő, konfliktusokkal teli kapcsolat a miénk. A karakterem egy rendkívül határozott és agresszív nő, a férjének már elege van belőle. Egyfolytában beszólogatnak egymásnak, nincs egy kedves szavuk a másikhoz. A forgatáson napi tizenkét órán át folyamatosan undokul kellett viselkednünk egymással, ami borzasztóan nehezünkre esett. A reggeltől estig tartó feszültség néha rányomta bélyegét a hangulatunkra. Nyilván egészen más érzésekkel álltunk volna a kamera elé akkor, ha mondjuk egy érzelmes drámában vagy egy jópofa komédiában játszottunk volna együtt. Hozzáteszem, szívesen kipróbálnánk mindkét műfajt! (Mosolyog.) Ezzel szemben itt naponta hosszú órákat töltöttünk az erdőben, a tizenkét fokban kúsztunk, másztunk, verekedtünk, veszekedtünk, ami a legkevésbé sem nevezhető romantikus víkendezésnek. (Nevet.) A forgatás mindkettőnket megviselte lelkileg, ezzel együtt alig várom a bemutatót” – számolt be a színésznő, aki arról is beszélt, hiányzik-e a színházi munka.

 

 

Havonta egyszer játszom a Thália Színházban Hámori Gabival váltott szereposztásban a NőNYUGAT című produkcióban, amit igazán szeretek. Nagyon jó az előadás, és nagyszerű kolléganők vesznek körül. A Thália egyébként is különösen kedves a szívemnek, ugyanis gyermekkoromban anyukám (Kőváry Katalin rendező - a szerk.) sokáig ott dolgozott. És hogy milyen a sors: amikor 2011 őszén beugrottam az említett darabba, éppen várandós voltam Somival. A mamám megnézte az előadást, és utána meghatottan mesélte: ott, a nézőtéren ülve jutott eszébe, hogy annak idején, amikor ő várt engem, ugyanitt, a Thália régi stúdiójában rendezett egy darabot... Sok év elteltével egyszer csak ugyanazon a helyen ült, ahol anno fiatal kismamaként, csak most engem nézett, aki gömbölyödő pocakkal játszottam a színpadon... Édesanyaként nyugodtabb, magabiztosabb lettem, és érzelmileg sokkal gazdagabb vagyok, mint a kisfiam születése előtt, ami nyilván lecsapódik a színészetemben is. Miközben áthelyeződtek a hangsúlyok, és mások lettek a prioritások az életemben” – fogalmazott Gryllus Dorka.

 

Forrás: Színház.hu, Fanny

 

süti beállítások módosítása