Makranczi Zalán lesz Liliom Veszprémben

Megtartották a Liliom olvasópróbáját a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A társulat november 6-án este mutatja be a produkciót a nagyszínházban, Juhász Róza rendezésében.


A Liliom egy meséből született, amelyet Molnár vasárnapi tárca helyett kezdett el írni a Pesti Napló szerkesztőségében.

 

Az altató mese című írásban Molnár így fogalmazott: "Ez a mese arra való, hogy özvegyasszonyok altassák el vele kisgyermekeiket, vagy jó gyerekek altassák el vele öreg és fáradt szüleiket. A mesét szép csöndben, folyékonyan kell mondani, az elejét élénken, mintha igaz volna. A végét pedig már lassabban és halkan, hogy mire vége szakad, aludjék el az, akinek mesélték". Meséjéből végül színmű lett, „külvárosi legenda 7 képben”, Liliom élete és reménytelen halála pedig bevonult a magyar drámairodalom legszebb történetei közé. 

 

A veszprémi bemutató címszerepében Makranczi Zalánt láthatják a nézők. A további szerepekben Bach Zsófia, Orosz Csenge és Takaró Kristóf egyetemi hallgatók, valamint Király Attila, Nagyhegyesi Zoltán, Kőrösi Csaba, Csarnóy Zsuzsanna, Módri Györgyi, Szűcs László, Máté P. Gábor, Bakody József, az ügyelő Madár K. Zoltán, valamint Szeles József.


A díszletet és a jelmezeket Libor Katalin tervezi, a produkció korrepetitora Győrfi Judit, súgója Pápes Mónika, rendezőasszisztense Magyar Kinga.

 

Az olvasópróbáról néhány képben:

 

P9010009

1.

 

P9010012

2.

 

P9010014

3.

 

P9010016

4.

 

P9010002

5.

fotók: Veszprémi Petőfi Színház

 

 

Forrás, fotók: Veszprémi Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása