Budapest széke - Nyereményakció a Színházak Éjszakáján!

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre a Színházak Éjszakája. Szeptember 19-én 25 budapesti színház, 61 helyszínén több száz programot kínál majd. Idén a rendezvény fő támogatójaként ismert Főváros a Budapest széke elnevezésű akcióval is kedveskedik a közönségnek.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra1 

 

Hogy miben áll ez a kampány, arról Szalay-Bobrovniczky Alexandrával, Budapest Főváros Önkormányzatának Humán területért felelős főpolgármester-helyettesével beszélgettünk.

 

A Színházak Éjszakája sajtótájékoztatóján jelentette be a Főváros Budapest széke elnevezésű programját? Miben áll ez a kampány?

 

A Főváros által támogatott Színházak Éjszakája nagyon fontos helyet foglal el Budapest kulturális életében. A rendezvény a főváros által fenntartott színházak programjaként indult, mára azonban már kiszélesedett a budapesti színházak programkínálatával. Nagy öröm, hogy ez a budapestiek és a színházi élet közös ünnepe lehet. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy egy a sikereket kihangsúlyozó kampánnyal a Főváros még többet tehet hozzá a rendezvény üzenetéhez. A Budapest széke elnevezésű kampány a most alakult BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg. Minden fővárosi fenntartású színházban egy szerencsés néző két ingyen jegyet nyerhet az adott színház általa kiválasztott, az adott évadban játszott előadására.

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra2

 

Miért érezte fontosnak a Főváros a kampány elindítását?

 

A Budapest széke program ugyanazt szeretné elmondani az embereknek, mint a Színházak Éjszakája. A budapesti színházi élet kiemelkedően gazdag, sokszínű és méltán lehetünk büszkék rá. Nagyon sokat dolgoztak a színházak azért, hogy ez így legyen. Budapestnek fontos, hogy  az elmúlt években a színházművészetben rendkívül izgalmas dolgok történtek, melyek a város presztizsét is emelik. Azt szeretnénk, ha a Budapest széke ugyanazt jelentené a budapestieknek, és a színházaknak egyaránt: a fővárosi színházak sikerének, a budapesti kulturális életben betöltött szerepének közös ünneplését, hálát a nézők iránt a kitartó érdeklődésért, egyben buzdítást is a színházba járásra. Nem utolsó sorban fontos, hogy az új városarculattal foglalkozó cég szeretné segíteni a budapestiek informálását, a Főváros által támogatott programok és a városlakók összekötését is.

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra

 

Honnan tudhatja a néző, hogy ő nyert?

 

A projekt során igyekeztünk a játék szeretetét, a rátalálás izgalmát megfogni. Ahogy az elnevezésből is kiderül, a kulcsmomentum a színházi szék. A fővárosi fenntartású színházak előadásain a nézőtér egyik széke egy páros belépőt fog rejteni. Az előadás megkezdése előtt a nézőknek lehetőségük lesz  belesni a székük alá, hogy meggyőződhessenek róla, ők-e a szerencsések, akik az adott évadban saját örömükre választhatnak egy másik darabot. Budapest széke, így lesz foglalt két személyre.

 

Szerző: dr. P. M. 

 

süti beállítások módosítása