Csokonai-történetek - Indul a debreceni színház sorozata

A Csokonai-történetek című jubileumi rendezvénysorozat első találkozóját 2015. szeptember 19-én este 7 órától rendezi meg a Csokonai Színház.

1865. október 7-én tartották Debrecen kőszínházának ünnepélyes megnyitóját. A százötven éve történt jeles eseményről a Csokonai Színház ünnepi programsorozattal emlékezik meg a 2015/16-os évadban. Csokonai-történetek címmel rendszeres találkozásokra kerül sor olyan művészekkel, akiknek élete vagy pályája szorosan kapcsolódik a színházhoz, és emlékeiket szívesen megosztják az érdeklődő közönséggel.

 

domb010

 

Az ünnepi találkozások házigazdája a Csokonai Színház igazgatója és színművésze, Ráckevei Anna és Csikos Sándor színművész-rendező.

 

A sorozat első alkalma különösen kedves a Csokonai Színház számára, hiszen a szeptemberi kötetlen beszélgetés egyúttal a 80. évét betöltő Miske László születésnapi köszöntése is. A nézők a Csokonai Színház társulati tagjain és énekkarán kívül találkozhatnak Miske László nagyváradi éveinek legkedvesebb színészkollégáival, a Hajdú Táncegyüttes táncosaival, valamint az ünnepelt tanítványaival a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karáról.

 

A műsorban népszerű dalokat hallhat a nagyérdemű, a születésnapos számára meghatározó jelentőségű versek és drámai részletek hangzanak el, a dicső múltat pedig fényképeken és archív mozgóképeken is megidézi a rendező, Mispál Attila. Az esemény helyszíne a Csokonai Színház nagyszínpada.

 

süti beállítások módosítása