Miklósa Erika is a Szegedi Szimfonikusok vendége lesz

Miklósa Erikával és Gyöngyösi Ivett-tel is fellép a Szegedi Szimfonikus Zenekar az új évad első felében. Bemutatják A varázsfuvolát, játszanak nagyoperettet és szimfóniát, színpadra visznek több ősbemutatót, és Pécsett, Zentán, Nagyváradon is vendégszerepelnek.

Miklósa Erika lesz a zenekar vendége szeptember 21-én a szegedi dómban adandó jótékonysági koncerten, amelyen többek között Händel, Vivaldi és Mozart művei csendülnek fel, zárásképpen pedig az Ave Maria Schubert- és Bach-Gounod-féle változata is elhangzik Gyüdi Sándor vezényletével.

 

szegedi szimfonikus

Fotó: filharmonikusok.hu


A Virtuózokban ismertséget szerzett fiatal zongoraművésznő, Gyöngyösi Ivett Chopin e-moll zongoraversenyét adja elő a zenekarral, amelynek karmestere ezúttal Kovács János lesz. A Szegedi Nemzeti Színházban november 3-án adandó koncerten Beethoven V. (Sors) szimfóniája is elhangzik

.
Egy másik fiatal zongorista, Szabó Marcell lesz a zenekar vendége a szegedi teátrumban november végén, aki Rahmanyinov II. zongoraversenyét adja elő. A Pál Tamás vezényelte hangverseny műsorát Dvorák IX. (Az új világból) szimfóniája teszi teljessé.


A Szegedi Szimfonikusok több ősbemutatót is játszanak, köztük Tóth Péter Szent Gellért Oratóriumát és Király László Katyni Requiemjét. Utóbbi, a zenekar felkérésére írt művet a katyni vérengzés 75. évfordulója alkalmából mutatják be. A zenés színpadi művek között műsorukon szerepel A varázsfuvola, valamint Lehár Ferenc nagyoperettje, a Luxemburg grófja. Előbbit októberben, utóbbit decemberben mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban.

 

A szimfonikusok - különböző formációkban - többször is elhagyják majd a Tisza-parti várost. Az együttes tagjaiból álló Kosztándi-vonósnégyes októberben a IX. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett Árnyak és vágyak című darabjának részeseként. Szeptember 14-én a zentai Jézus szíve templomban játsszák Albinoni, Bach és Händel műveit, novemberben pedig Nagyváradra látogatnak, ahol a Szegedi Kamarazenekar formációja (hangversenymester és szólista: Kosztándi István) lép fel az Enescu-Bartók Hangversenyteremben.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása