Keresik az Ének az esőben főszereplőit

Castingot hirdet Don, Kathy és Cosmo szerepére a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház. Az Ének az esőben szuperprodukciót 2016 nyarán mutatják be a Dóm téren.

singin-in-rain1

 

A három főszereplőt, Dont, Kathy-t és Cosmo-t casting keretében választják ki a musical alkotói októberben. A válogatás előfeltétele egy bemutatkozó videó beküldése az enekazesoben2016@gmail.com címre, melyen a jelölt tudásáról előzetesen képet kapnak az alkotók.

Ennek határideje: október 1., csütörtök éjfél.

Don szerepére 20 és 40 év közti férfiakat keresnek, nekik a Singing in the rain, a Fit as a fiddle és a Good morning c. betétdalokat kell tudni a személyes meghallgatáson.

Cosmo karakterére 20 és 35 közti férfiak jelentkezhetnek, tőlük az elvárt dalok a Good morning és a Fit as a fiddle.

Kathy szerepére 20 és 35 év közti nők jelentkezését várják, akiktől a Lucky star és a Good morning előadását kérhetik az alkotók.

 

Az előzetesen beküldött videófelvételen a felsorolt számok egyikét kell elénekelni, a castingon mindegyiket tudni kell. A kották és a videóban alapként felhasználandó zenei anyag a szegediszabadteri.hu és az operett.hu weboldalakról HAMAROSAN letölthetők.

Októberben (e-mailen jelzett időpontban) már a Budapesti Operettszínházba várják azokat a rátermett, magabiztos ének- és tánctudással rendelkező jelölteket, akiket kiválasztottak a beküldött videók alapján, valamint akiket külön meghívtak.

 

A válogatásra készülni kell egyrészt 2-3 szabadon választható dallal, másrészt a musical fent felsorolt slágereivel is, és számítani kell rövid koreográfia betanulására. Kérjük, a jelentkezőktől szteppcipőt vagy karaktercipőt hozzanak a castingra! A sztepptudás előnyt jelent, illetve az aspiránsoknak nyitottnak kell lenniük arra is, hogy a bemutatóig magasabb szintű tánc- és sztepptudást sajátítsanak el.

A Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház közös produkcióját 2016 nyarán mutatják be a Dóm téren.

 

süti beállítások módosítása